Top 5 Motorparken Andalusië

Top 5 Motorparken Andalusië

Top 5 mooiste Motorparken in Andalusië.

Onze top 5 mooiste natuurparken die als motorbestemmingen klaarliggen om je motorhart er in op te halen!

Nationale Parken in Andalusië hebben de hoogste bescherming qua natuur; menselijke aanwezigheid in de vorm van toerisme, landbouw of bewoning is niet of nauwelijks toegestaan. Er zijn momenteel drie nationale parken in Andalusië namelijk: Sierra Nevada, Sierra de las Nievas en Park Doñana. Daarnaast is er nog een veelvoud van Natuurparken waar deze activiteiten onder voorbehoudt nog wel zijn toegestaan. Maar allemaal een paradijs om er met je motor doorheen te rijden.

 

1. Parque Nacional Sierra Nevada

De Sierra Nevada, een ruig en onbewoond hooggebergte, is de hoogste bergrug van het Iberisch schiereiland. Dit gebergte maakt deel uit van de Cordillera Penibética die doorloopt tot aan Gibraltar. De Sierra Nevada is ongeveer 100 kilometer lang en 30 kilometer breed. Veertien toppen zijn hoger dan 3000 meter. Aan de zuidkant ligt het de Alpujarras, bekend van de schitterende witte dorpen. De naam Alpujarras is waarschijnlijk afkomstig van het Arabische Al-Busherat wat ‘grasland’ betekent. Meest van onze motorroutes lopen door de en over de zuidkant van dit natuurpark de Alpujarra een paradijs voor de motorliefhebber.

 

Route Sierra Nevada keyboard_arrow_right

 

2. Parque Natural Sierras de Cazorla, Segura y Las Villas

Zoals de naam al doet vermoeden bestaat het enorme natuurpark Sierras de Cazorla, Segura y Las Villas uit drie gebieden die weliswaar tot hetzelfde gebergte behoren, maar tegelijkertijd ook hun eigen karakter bezitten. De Sierra de Carzola (met het stadje Carzorla als vibrerend middelpunt) is het meest bergachtige die wij als bestemming kiezen om te overnachten tijdens je motortour en routes. Dit park geeft je uren motorplezier met zijn vele bochtige wegen en prachtige natuur zonder noemenswaardig ander verkeer tegen te komen. Het is om die reden een van mijn favoriete parken om er op de motor in rond te dwalen.

 

Route Parque Cazorla keyboard_arrow_right

 

3. Parque Natural Sierra de Grazalema

Afdaling Puerta las Palomas in Andalusie, Travelmoto motorriezen.

De Sierra de Grazalema strekt zich uit over de provincies Cádiz en Málaga. Het is geen groot gebied en daarmee kleiner dan de meeste andere natuurgebieden in Andalusië. Die kleinschaligheid en ‘geborgenheid’ zal je juist als heel prettig ervaren met Grazalema als stopplaats. De Sierra de Grazalema is vooral een uitermate afwisselend gebied met de afdaling van de Puerta de las Palomas als hoogtepunt voor op motor. De Sierra Grazalema kent kale bergruggen, diepe ravijnen, met bos begroeide valleien, kolkende rivieren,  kurkeiken boomgaarden, weides vol wilde bloemen en insecten en steile rotswanden waar technisch moeilijke routes op de motor gereden kunnen worden.

 

Route Sierra Grazalema keyboard_arrow_right

 

4. Parque Natural Sierra Norte de Sevilla

De Sierra Norte de Sevilla is een eindeloze aaneenschakeling van kronkelwegen ook wel het gebied met de 1000 bochten genoemd. De eindeloze natuur wordt afgewisseld door de 12 dorpen die verscholen liggen in deze bergen en bossen gebieden. Cazalla, Alanís, Constantina, San Nicolás del Puerto, Las Navas de la Concepción, El Real de la Jara … Een fascinerende omgeving, een heiligdom voor de motorfietsen.

 

Route Sierra Norte keyboard_arrow_right

 

5. Parque Natural Sierra de Andujar

Nog zo een paradijsje om met je motor doorheen te rijden, het is een erg stil gebied met zo weinig verkeer dat je echt het Remi gevoel van “alleen op de wereld” kan oplopen. Er liggen prachtige verlaten wegen door dit park omringt met een zeer afwisselende maar natuur waar de wilde dieren vrij spel hebben . Ook ligt er bij de stad Andujar een bedevaartplaats “Virgin de la Cabeza” waar in het voorjaar miljoenen mensen op af komen en zeker de moeite waard is om te bezoeken.

 

Route Sierra de Andujar keyboard_arrow_right

 

Huur een motor keyboard_arrow_right

 

 

 

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on pinterest
Pinterest

TravelMoto
motorreis en verhuur specialist

Book your tour

Eigen GPS tour