Wat zijn de beste motorbanden voor je motor?

Wat zijn de beste motorbanden voor je motor?

Er zijn geen slechte banden – alleen de verkeerde banden voor de betreffende toepassing

Elke motorrijder zal je adviseren en vooral de voorkeur uitspreken uit eigen ervaringen naar merk en model banden, maar de beste raadmeester ben je toch zelf.  Het is eigenlijk niet nodig om op de verkeerde banden te rijden wanneer je wat moeite neemt deze informatie op te zoeken op internet, veel gerenomeerde bedrijven testen met professionale rijders en instructeurs velen banden om elk jaar om prima advies te geven aan de motorrijder in elk zijn categorie. Dus doe daar je voordeel mee.

Het is logisch dat elke type motorfietsen of motorfietsen met specifieke toepassingen en je persoonlijke voorkeuren uiteindelijk uimaken dat je de goede banden onder je motor hebt liggen. Deze ervaringen met motorbanden willen we graag doorgeven. In het contact met een jaarlijks terugkerende groep motorrijders voor hun bedrijfsuitje in het zuiden van Spanje van het bedrijf 1000PS hebben wij een lijst ontvangen van de 5 beste en vooral goed funcioneerde banden in elke categorie die wij graag met je delen.

HIeronder de lijst 5 nieuwe en vooral goed functionerende banden voor 2020 in elke categorie uitgezocht als aanbeveling. Daarna kunt u in de bijbehorende regel uw persoonlijke favoriet kiezen.

 

 Openbare weg Sportbanden

Allround band voor sportieve wegpiloten. Supersporters, naaktfietsen, sporttoeristen. Ook af en toe een uitstapje naar het circuit. De kilometerstand speelt echter wel een rol, evenals een korte opwarmtijd en prestaties bij slecht weer.

Bridgestone S22
Conti SportAttack 4
Metzeler Sportec M9RR
Dunlop Sportmarkt MK3
Michelin Power GP

Sport Touringbanden

Voor naaktfietsen, sporttoeren maar ook voor sportmotoren. Hoge kilometrage is erg belangrijk, ook de grip op nat wegdek is belangrijk. De nadruk ligt op touringgeschiktheid en minder op sportiviteit.

Conti RoadAttack 3
Pirelli Angel GT II
Metzeler Roadtec 01
Dunlop Roadsmart 3
Bridgestone T31

Sportieve allrounders

Voor het dagelijkse woon-werkverkeer en korte weekendtrips. Sportieve banden van de tweede rij – goede prijs-kwaliteitverhouding.

Bridgestone S21
Conti-Weg
Pirelli Diablo Rossi II
Dunlop Sportsmart 2 Max.
Michelin Pilot Power 3

Reizen Adventure banden 90% weggebruikt

Echte reis Adventure banden die ook leuk vinden om te rijden op gravelpade.

Conti Trail Aanval 3
Pirelli Schorpioenspoor 2
Dunlop Trailmax Meridiaan
Bridgestone A41
Metzeler Tourance Next

Hard enduro banden

Voor harde enduro’s in gebruik bij hobbywedstrijden of harde enduro-trainingen is FIM-goedkeuring geen criterium.

Mitas EF 07
Metzeler MCE 6 Days Extreme
Bridgestone E50 Extreem
Michelin Enduro Xtrem NHS
Pirelli Schorpioen XC

 

 

Erg jammer natuurlijk dat wij vanwege de Corona crisis niet zo veel mogelijkheden hebben gehad om kilometers op de teller te zetten laat staan echt te reizen. Wij spreken de hoop uit dat het jaar 2021 daar wat verlichting in gaat brengen en wij elkaar weer kunnen begroeten op onze reizen.

 

 

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on pinterest
Pinterest

TravelMoto
motorreis en verhuur specialist

Book your tour

Eigen GPS tour