De A-397

Venta el Madroño op de A397, de ontmoetingsplaats voor de motorrijder.

De A-397

De beroemdste weg in het zuiden van Spanje! De A-397 naar Ronda.

Een van de meest spannenste wegen voor de motorrijder in het zuiden van Spanje is beslist de A-397.

 

Deze weg lijkt ontworpen door en voor een motorfanaat. Alles waar een motorrijder naar op zoek is komt op deze weg samen. Goed asfalt, lange en goed doordraaiende bochten, zeer overzichtelijke korte bochten en dat alles gelegen op een bergwand met goed zicht en controle op de gehele omgeving. Het zou bijna een racecircuit genoemd mogen worden.

 

De A-397 is erg in trek bij de sportieve motorrijders,

 

Deze weg is een openbaar “circuit” geworden waarop de motorrijders elkaar aftroeven wie het mooist en vooral het snelst de beste tijd kan wegzetten. Op km 28  is een bar gelegen  “Venta el Madroño”,   waar wij als motorrijders elkaar ontmoeten en begroeten. Alleen al bij de bar vertoeven is al een hele happening, het geeft je echt dat ouderwetse circuit gevoel waar je elk moment in je gesprek met je vrienden weer opkijkt omdat een rijder op de weg zijn kunsten vertoond. De snelste tijden die gereden van de plaatselijke helden worden met naam en tijd aangegeven op een bord in de bar. Daarnaast zie je de afgesleten sliders van de rijders als getuigen van hun rit op de rotswand tegenover de bar hangen.

 

Het is helemaal niet de bedoeling dat je de tijden van de lokale rijder gaat verbeteren of hem de loef af te steken,  er zijn al vele niet met de weg bekende rijders voorgegaan die met een zware schuiver en de nodige schade in het stof hebben gebeten. Dit is het terrein van de lokale rijder die elk weekend samenkomen om hun vaardigheden te perfectioneren.

 

Vanwege het aantal ongelukken en helaas ook met dodelijke afloop heeft de Junta de Andalucia in gesprek met de gemeenteraad van Marbella, en in samenwerking met de  Guardia Civel DGT een plan opgezet en uitgevoerd om de snelheden en ongelukken op deze weg in te dammen. Er staan nu 4 vaste snelheids camara´s opgesteld, op drukke dagen en in het weekend is er een helicopter in de lucht en er zijn dagelijks meerdere patroullewagens op de weg met de bekende groene kleur en blauwe lichten. En ondanks alle maatregelingen blijft het aantrekkelijk juist deze weg te kiezen en je motorhart op te halen.

Van harte welkom op KM28!

 

 

 

Boek deze route keyboard_arrow_right Onze motoren keyboard_arrow_right
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on pinterest
Pinterest

TravelMoto
motorreis en verhuur specialist

Book your tour

Eigen GPS tour