Corona crisis in Marbella

Corona crisis in Marbella

Crisis over de hele wereld en Spanje pakt het rigoureus aan.

Daar sta je dan, helemaal klaar om de gasten en klanten te ontvangen in het voorjaar van 2020. Na China is dan ook Europa aan de beurt om de Corona crisis die op ons afkomt aan te pakken. Zoals velen weten heeft Spanje het er niet bij laten zitten en is gelijk in een complete lockdown gegaan die 3 maanden zou gaan duren. Geen binnenkomende vliegtuigen wel veel vertrekkende toeristen die dolgraag naar huis willen natuurlijk. Goede raad is duur maar bij de pakken neer gaan zitten is er niet bij. Onze Yamaha winkel in Marbella staat nog in de oude kleuren (rood wit en grijs) te blinken en hoog tijd om deze toplokatie om te toveren in de nieuwe styl van Yamaha (Race, Move en Feel) die geintroduceerd is in het jaar 2019.

 

 

Breken, slopen en herinrichten

Wanneer je dan toch aan de gang gaat is het handig om een plan te maken hoe de nieuwe indeling er ten opzichte van de oude eruit gaat zien, nu zijn wij in Spanje niet zo van de plannen maken maar met de lockdown is het niet nodig haast te maken wat dan wel weer wel in ons straatje past. Het is vooral zaak in onze kelder waar wij dik 400m2 beschikbaar hebben goed na te denken waar wij de hoofdondedelen gaan plaatsen. Zo wordt het magazijn van onderdelen verplaats, komt de werkplaats daardoor ook op een andere plaats en gaat de receptie verhuizen  naar het midden zodat er flinke gesloopt moet worden om de ruimtes open te maken en opnieuw in te richten.

Bij het uitbreken van een muur om de showroom beneden te verbinden met de werkplaats en ingang komen wij erachter dat die vloer toch dik 8 cm hoger ligt, dat is even een tegenvaller maar met een catboy en een hoop herrie moet ook die vloer eraan geloven. Zo die vloer is Coronaproef en nu kunnen wij de nieuwe indeling inrichten.

 

Na het slopen opnieuw opbouwen en vooral verven.

Na alles weer ingericht te hebben zijn de meeste onderdelen in de kelder en de showroom boven al in de nieuwe Yamaha kleuren gezet, rest ons nog vooral het nieuw ingerichte terras aan de straatzijde die ons letterlijke highlight gaat worden aan te pakken. Maar ja dan gaan wij weer in Europa uit de lockdown en is het alle hens aan dek om de klanten die deze zomer afreizen naar het zuiden van Spanje van dienst te zijn. Zoals iederen ervaren heeft heeft deze adempauze maar kort mogen duren en werden er in de eerste weken van September weer reisbeperkende maatregelingen genomen met de Spaanse regering voorop. Hup daar gaan wij weer, met name het voorjaar en najaar zijn voor onze motorverhuur en rondreizen de beste maanden. het is niet anders. De afmeldingen stromen weer binnen en de handel gaat weer op slot. Goede raad is niet zo ver te zoeken en vooral niet duur, er is nog genoeg werk om Yamaha vestiging in Marbelle af te werken en dat doen wij met veel energie.

 

KANDO de filosofie van Yamaha.

Sinds Yamaha Motor in 1955 werd opgericht door onze oprichter Genichi Kawakami, is het onze missie om onze klanten kennis te laten maken met KANDO. En niet alleen door onze producten. KANDO is een Japans woord dat het gevoel van diepe tevredenheid en enthousiasme uitdrukt wanneer je iets van uitzonderlijke waarde, hoogste kwaliteit en prestaties tegenkomt. Het is een spannende emotionele ervaring die je leven verrijkt en je hart sneller doet kloppen! Al onze producten en diensten zijn ontworpen en geproduceerd door mensen die echt genieten van wat ze doen. Hun doel is om bijzondere productervaringen te bieden.

Of u nu RACE-georiënteerd bent, gewoon wilt genieten van de passie van het rijden met FEEL, of op zoek bent naar de beste oplossing voor een slimmere manier om met MOVE om te gaan, wij hopen dat u het Yamaha-product vindt dat u die KANDO-ervaring zal geven. We streven er ook naar om je hart sneller te laten kloppen en je ogen te laten oplichten.

Race: Van origine is Yamaha bekend vanuit de racewereld. Met alle R modellen zoals de R1, R6 en de R3 maar ook de R125, maar ook het crosssegment zoals de YZ modellen waar men de wereld aanspreekt van de sportievere rijder onder ons.  Het segment wordt gekenmerkt door, hoe kan het ook anders, blauwe accenten. Het concept is totaal dus ook met bijpassende kleding en accessoires

Feel: In dit segment, dat Yamaha kenmerkt met rode accenten, wordt de motorrijder aangesproken die kilometers maakt. Tourmotoren zoals de Tracer700 en 900cc motoren en voor 2021 de nieuwe Tracer300, maar ook de Hyper Naked motoren MT07 de nieuwe MT09 en 10 en de onlangs toegevoegde exclusieve Niken.

Move: Binnen de move wereld speelt Yamaha in op de urban mobilty, het stadsgebruik van de motor en vooral scooters. Door gebrek aan parkeerplaatsen, toenemende drukte en eenvoudige instap in dit segment scooters maakt dit segment een ware opmars. Buiten vele modellen met als toppers de XMAX en TMAX is er dit jaar de nieuwe Tricity300 (driewieler) geintroduceerd.

 

 

 

Wij zijn er klaar voor en nodigen iedereen uit voor een bezoekje aan onze nieuwe winkel in Marbella.

 

 

 

 

 

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on pinterest
Pinterest

TravelMoto
motorreis en verhuur specialist

Book your tour

Eigen GPS tour