De nieuwe Yamaha Tracer 2021, een uitdaging voor Travelmoto!

De nieuwe Yamaha Tracer 2021, een uitdaging voor Travelmoto!

De nieuwe Yamaha Tracer900 gespot in Milaan.

De Yamaha MT-09 zal niet het enige driecilindermodel van Iwata zijn dat wordt aangepast voor 2021. Je mag erop rekenen dat wanneer de MT09 is aangepakt de Tracer900 direct gaat volgen. Voordeel van werken bij een officiele Yamaha Dealer is dat je dicht op het nieuws zit, zeker wanneer de motormerken dus ook Yamaha in het najaar zijn nieuwe motoren gaat presenteren. Wij zitten dus boven op het vinkentouw! Nadat Travelmoto een paar dagen geleden alle informatie kreeg met alle nieuwigheden van de 2021-versie van Yamaha’s naakte ‘Dark Side’, is de nieuwe Yamaha Tracer900 al gespot rijdend door de straten van Milaan.

 

 

Meer vermogen met minder gewicht, het kan niet op!

Bijna alle motorontwerpers zijn op zoek naar minder gewicht en meer vermogen en binnen de nieuwe normen van Europate blijven.  De hele voorkant is nieuw, nu met DRL-dagrijverlichting met een minder scherp uiterlijk dan de Tracer 700. In het algemeen neemt de Tracer 900 alle nieuwe functies over die Yamaha ook heeft geintorduceerd voor zijn MT-09 2021, dus we hebben het over een vernieuwde CP3 Euro5-motor van boven naar beneden met meer cilinderinhoud (890 cc) en meer vermogen (119 pk).

Tel daarbij op een nieuw gemaakt dubbelstraalig diamanten chassis dat bijdraagt in een gewichtsverlies van ruim 4 kilogram, tel daarbij op de nieuwe uitlaat die 1,7 kilo lichter is dan heb je in de gaten dat er flink met de kaasschaaf gewerkt wordt om de motoren lichter te maken.

De Yamaha Tracer900 blijft een Sport maar vooral een Tourmotor.

Aangezien de Tracer 900 nog steeds een wegvariant is van de MT-09, verwachten we dat hij ook de 6-assige IMU zal aanpassen die al te zien is in de versie 2021 die het kantelgevoelige tractiecontrolesysteem (TCS), het slipcontrolesysteem (SCS) beheert, een voorwielhefbedieningssysteem (LIF) en een rembedieningssysteem (BC) dat met ABS werkt om de remdruk voor en achter onafhankelijk van elkaar te regelen en te moduleren, en een herziene QuickShifter QSS up&down-versnellingsbak biedt. Wat let je om eens een weekje test te komen rijden met Travel Moto en dat nog wel in het zuiden van Spanje!

 

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on pinterest
Pinterest

TravelMoto
motorreis en verhuur specialist

Book your tour

Eigen GPS tour