Málaga

De stad Malaga met het Alcazaba en de Kathedraal op de voorgrond

Málaga

De stad Málaga aan de bekende Costa del Sol, na de stad Sevilla de grootste stad van Andalusië.

 

Málaga is een stad om te beleven en is een prima stad voor een heerlijke vakantie en of stedentrip aan de Costa del Sol .

Ontdek en Geniet van de vele bezienswaardigheden en beleef het Spaanse leven waar zo veel over geschreven wordt. De stad Málaga ligt omgeven door de “Heuvels van Axarquía” en door de stad lopen twee rivieren, de Guadalmedina en de Guadalhorce die beiden in de Middellandse Zee uitmonden. De inwoners van Málaga worden “Malagueños” genoemd en daar gaan ze trots op en met de flamenco, tapas en het leven op straat genieten zij volop van het leven.

 

De kathedraal van Málaga

De kathedraal van de stad Málaga ook bekend als  “la manquita,” wat “kleine eenarmige dame” en in een platte vertaling ” de Kreupele” genoemd. Dit heeft te maken met de tweede toren die nooit is afgebouwd. Voor meer dan tweehonderd jaar lang is er aan deze kathedraal gebouwd en nooit afgemaakt. Dit verklaart de diversen bouwstijlen die te zien zijn bij een bezichtiging van deze Kathedraal. Tijdens het bouwproces was er steeds een terugkerend probleem met de financiering van het bouwwerk. Het verhaal gaat dat de onderdanen en vooral de bewoners van Málaga het helemaal zat waren om op te draaien voor de kosten van deze Kathedraal. Er is ooit nog een beweging van Katholieken opgestaan die vonden dat ze deze toren wilden afbouwen, maar dat idee is na veel protest de kop in gedrukt. De Kathedraal is met zijn half afgebouwde tweede toren zo uniek en om die reden de trekpleister van de stad. Een ander argument van de meeste Spanjaarden is dat deze Kathadraal zo het karakter van de Zuid Spanjaarden typeert:  “overal aan beginnen maar niets afmaken”.

 

Alcazaba

Op de heuvel de Gibralfaro staan maar liefst twee kastelen: het Alcazaba en het Castillo de Gibralfaro. Beide bouwwerken stammen uit de tijd van de Moorse overheersing van Spanje. Liefhebbers van de typische Moorse architectuur doen er goed aan om deze unieke bezienswaardigheden niet te missen. Het Alcazaba werd gebouwd tijdens de Hammudidendynastie en is het best bewaarde Alcazaba in Spanje. Waar het Alcazaba uitblinkt in de typische en decoratieve architectuur van de Morenpaleizen is het Castillo de Gibralfaro vooral indrukwekkend als verdedigingswerk door de stevige en dubbele verdedigingsmuren. Deze verdedigingsmuren lopen helemaal door tot aan het Alcazaba:  Het Castillo was dan ook in de eerste plaats bedoeld om de paleizen van het Alcazaba militair te verdedigen.

 

Muelle Uno & Muelle Dos

De haven van Malaga bestaat uit Muelle Uno en Muelle Dos. Twee pieren die nauw op elkaar aansluiten en samen zorgen voor de levendige boulevard langs de haven van Malaga.  Muelle Uno en Dos zijn rond 2001 geopend waardoor de haven van Malaga al vrij snel één van de hotspots van Malaga is geworden. Veel vissersbootjes, maar ook luxe cruiseschepen en rondvaartboten komen dagelijks aan in de haven. Vanaf het eerste en oude deel van de haven “waar ook het grote rad van avontuur staat”  ligt Muelle Dos, en heb je een uitstekend uitzicht over de sprankelende haven, zee en boulevard. De ruim 500 meter lange boulevard van Muelle Uno eindigt bij een grote witte vuurtoren aan de andere zijde van de nieuwe haven. Loop je voorbij de vuurtoren van de haven af dan kom je uit bij de meest prachtige zandstranden zoals Malaqueta, Pedregalejo en El Palo.

 

Shoppen

Calle Marqués de Larios is dé winkelstraat van Málaga. Deze prachtige autovrije straat is een plaatje om te zien!  Met een schaduwdoek boven de straat kun je hier zelfs in de zomer lekker winkelen. Er zijn veel mooie winkels van bekende merken te vinden in Calle Larios. Ga ook gerust van deze winkelstraat af om de kleine straatjes te ontdekken met de wat minder bekende winkelketens en plaatselijke ondernemers maar vooral met de vele bars en restaurants waar je het echte Spaanse leven kan proeven.

Vamos a Málaga!

 

 

 

 

 

 

 

Boek een motortour keyboard_arrow_right Huur een motor keyboard_arrow_right

 

 

 

 

 

 

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on pinterest
Pinterest

TravelMoto
motorreis en verhuur specialist

Book your tour

Eigen GPS tour