Dolomieten in Spanje

Dolomieten in Spanje

Dolomieten in het zuiden van Spanje!

Wij weten als geen ander hoe populair de Italiaanse Dolomieten zijn voor de motorrijder maar juist die populariteit heeft ook zijn nadelen.

Véél erg veel verkeer, niet alleen de motorrijders hebben de Dolomieten verkozen tot motorparadijs op aarde. Dagtoeristme, vakantieverkeer, fietsclubs, touringbussen, allemaal maken ze gebruik van de passen die de Dolomieten zo aantrekkelijk maken. De lokale overheid heeft zelfs al maatregelen moeten nemen om het vele verkeer enigszins te reguleren.

 

Spanje is onmiskenbaar een land van bergen. Van het noorden naar het zuiden vind je een grote diversiteit aan gebergtes. Het ene gebergte is groen en vruchtbaar, het andere dor en kaal. Van met sneeuw bedekte bergtoppen tot een kleurig bloementapijt, je vindt het allemaal in de bergen van Spanje.

 

 

In het zuiden van Spanje zijn er op vele plaatsen prachtige wegen die niet onderdoen aan de Dolomieten vandaar de titel. Er liggen in Andalusië dan ook verschillende bergketens die je de Dolomieten snel doen laten vergeten vooral wanneer je weet dat je vaak als enige op deze wegen aan het rondrijden bent.

 

Sierra Nevada

De Sierra Nevada in het zuiden van het land is zeker een van de bekendste gebergtes in Spanje. De ogenschijnlijke dorre begroeiing herbergt een verrassende fauna en flora. Ontdek de idyllisch witte dorpjes op de flanken van de bergen en het geweldige wegen netwerk om deze aan elkaar te verbinden met de nodige bergpassen.

 

 

Sierras de Tejeda, Almijara y Alhama

De gebergten van het Natuurpark van de Sierras de Tejeda, Almijara y Alhama vormen een natuurlijke grens tussen de provincies Málaga en Granada. De gebergten van Tejeda en Almijara liggen aan de kant van de provincie Málaga, terwijl het uiterste westen van de provincie Granada de Sierra van Alhama herbergt.

Het gebergte maakt onderdeel uit van de Cordillera Penibética, de meest zuidelijke keten van de Betische Cordillera. Vanaf de toppen van deze gebergten hebben we richting het zuiden spectaculaire zichten op de Middellandse Zee en om ons heen op de omringende gebergten. Bij helder weer is de Sierra Nevada met de Mulhacén waar te nemen. De hoogste top ligt in de Sierra de Tejeda, op La Maroma die 2.069 meter boven zeeniveau ligt.

 

Sierra Grazalema en Sierra de las Nieves

Sierra de Grazalema is veel vele motorrijders een minder bekende bergketen dan de Sierra Nevada, de natuur is hier  nog puur en ongerept en ligt in de directe nabijheid van de stad Málaga. Ook de Sierra de las Nieves is onbekend bij het grote publiek zodat u als motorrijder de wegen en motorplezier helemaal voor jezelf kan beleven. Laat je verrassen door deze gebergtes in Andalusië maar een waarschuwing is op zijn plaats. Je zal verslaafd raken aan Andalusië.

 

 

 

Sierra Espuña

Sierra de Espuña is een gebergte in Murcia, weg van de gebaande paden. Een schitterend gebied met hoge rotswanden en schaduwrijke bossen. De Sierra Espuña is een gebergte dat behoort tot de Cordillera Penibética, de meest zuidelijke keten van de Betische Cordillera, en ligt volledig in de regio Murcia met de gemeenten Alhama de Murcia, Totana, Aledo en Mula. Het is een relatief laag gebergte en wordt gekenmerkt door bossen, kloven, beken, bronnen en de toppen van de Morrones de Espuña. Aan de rand van de Sierra Espuña liggen de Barrancos de Gebas, een spectaculair woestijnlandschap en heeft iets weg van een maanlandschap met kloven en ravijnen van zand.

 

 

Nieuwsgierig geworden, neem gewoon contact met ons op!

GPS Motortours keyboard_arrow_right

Huur een motor keyboard_arrow_right

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on pinterest
Pinterest

TravelMoto
motorreis en verhuur specialist

Book your tour

Eigen GPS tour