Hispania top 5

Hispania top 5

Hispania (Romeinen)

Spanje is een land dat zo veel meer te bieden heeft dan de populaire kustplaatsen langs de Middellandse Zee. Spanje is ook natuur, cultuur, geschiedenis, gastronomie, rust, avontuur en veel meer.

 

Tussen 218 voor Christus en het begin van de vijfde eeuw na Christus werd het Iberische Schiereiland geregeerd door de Romeinen, door hun Hispania genoemd. Gedurende die tijd brachten de Romeinen al hun bouwkennis naar het huidige Spanje waarbij grote monumenten werden gebouwd waarvan sommige tot op de dag van vandaag nog te bewonderen zijn.

Het was al een hele prestatie om in die tijd een bouwwerk te realiseren, zeker als men ervan uitgaat dat ze over andere primitieve middelen beschikten dan wij tegenwoordig. Veel van deze Romeinse overblijfselen zijn na meer dan 2.000 jaar nog te vinden in Spanje en met name in het zuiden.

 

1. Augusta Emérita (Mérida, Extremadura)

 

Deze Romeinse vestiging werd in het jaar 25 voor Christus gesticht als Augusta Emérita en is nu bekend als Mérida. Toendertijd was dit een van de belangrijkste steden van Hispania en zelfs de hoofdstad van de provincie Lusitania. Mérida huisvest tot op de dag van vandaag wellicht nog Spanje’s mooiste Romeinse monumenten zoals de Templo de Diana, het Aquaduct de los Milagros, het Amfitheater en natuurlijk het goed bewaarde Romeinse Theater waar tot op de dag van vandaag nog voorstellingen worden gegeven.

 

 

2. Alcántara brug (Cáceres, Extremadura)

 

Experts zijn het er nog niet helemaal over eens maar velen zien de Puente de Alcántara in de provincie Cáceres als de mooiste brug van Spanje. De brug is tussen 104 en 106 na Christus gebouwd over de Tajo rivier en bestaat uit zes bogen waarop de brug gebouwd werd met in het midden een triomfboog waardoor het hoogste punt van de brug 47 meter is.

 

 

 

3. Romeinse theater (Cartagena, Murcia)

 

Ten tijde van de Romeinen was Tarraco (Tarragona) de belangrijkste stad maar na inname van het huidige Cartagena werd deze stad omgetoverd tot Carthago Nova en werd het de belangrijkste Romeinse havenplaats van Hispania. De geschiedenis van de stad gaat 3.000 jaar terug en er zijn nu nog mooie Romeinse monumenten te vinden zoals het Teatro Romano ofwel het Romeinse Theater, een constructie die tussen jaar 5 en jaar 1 voor Christus werd gebouwd en plaats biedt aan 7.000 personen.

 

 

4. Itálica (Sevilla, Andalusië)

 

Op slechts 11 kilometer van de stad Sevilla (in de Romeinse tijd Hispalis) zijn de resten van de Romeinse stad Itálica te bezoeken bij de huidige stad Santiponce. De nederzetting werd in het jaar 206 voor Christus gesticht door de Romeinse Generaal Publius Cornelius Scipio om van daaruit de oorlog tegen Hannibal en de Carthagenen voort te zetten. Op dit moment is slechts een klein deel van de stad opgegraven dus er ligt nog veel meer moois verborgen onder de grond. Wel zijn nu het amfitheater waar 25.000 mensen in konden, het theater en diverse woonhuizen met prachtige mozaïeken te bewonderen.

 

 

5. Segóbriga (Cuenca, Castilla-La Mancha)

 

Segóbriga, gelegen bij het huidige dorp Saelices in de provincie Cuenca, was ten tijde van de Romeinen een van de belangrijkste mijnen waar “lapis specularis” werd opgegraven, een mineraal wat de Romeinen gebruikten als glas voor de ramen omdat het doorzichtig is. Op dit moment kun je op deze plaats de mijnen bekijken maar ook het theater, een circus en diverse andere constructies.

 

 

Onze motortours keyboard_arrow_right Huur een motor keyboard_arrow_right

 

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on pinterest
Pinterest

TravelMoto
motorreis en verhuur specialist

Book your tour

Eigen GPS tour