Marokko als reisbestemming

Marokko als reisbestemming

Het echte Marokko in het uiterste zuiden van het land, Erfoud en Merzouga.Marokko, voor degenen die het avontuur zoeken.

GPS Motortour “Fascinerend en Magisch Marokko” aan ons programma toegevoegd.

 

Op de motor op reis door Marokko staat garant voor een bijzondere ervaring. Maak kennis met een dit mooi én gastvrij land en zijn schitterende cultuur, alle zintuigen gaan op scherp staan tijdens dit avontuur op Afrikaanse bodem. Exotische geuren, drukke markten met typische binnensteden zoals Meknes en Fez tot lege vlaktes, bijzondere dorpjes, spannende klims, afdalingen én overweldigende vergezichten in het achterland. Dit alles met temperaturen die vooral in het voor en najaar ideaal zijn om in de land motor te rijden.

 

Geschiedenis

Volgens de legende schiep Hercules Marokko toen hij de Straat van Gibraltar opende. Buiten dit verhaal staat vast dat de mens er ten minste 300.000 jaar geleden al aanwezig was. Het land, dat aanvankelijk bewoond werd door Berbers, en met de invloeden van de Feniciërs en de Cartagers en zich onderwerpen aan de Romeinen. De Romeinen laten hun sporen achter, tot In 647 de Arabieren Marokko veroveren en islamisering de dienst gaat uitmaken.

Koninkrijk en dynastieën

Idriss I betwist de macht van Bagdad en sticht in 788, in Volubilis, de Idrisside dynastie. Deze wordt gevolgd door de Almoravide dynastieën, Berberse veroveraars van het zuiden, en door de Almohaden die hun overheersing uitbreiden tot in islamitisch Spanje, en tot slot door de Meriniden, de Berbers van de hoogvlakten.

 

Typische oases die je vaak tegenkomt op onze motorreis in Marokko.

Veelzijdig erfgoed

De religieuze verdraagzaamheid, de Andalusische invloeden en de welvaart van deze dynastieën brengen schatten voort die vandaag de culturele, artistieke en architectonische rijkdom van het land vormen. Al in de 16de eeuw verwezenlijken de Arabische dynastieën, Saadiërs en Alaouïeten, de eenheid en de onafhankelijkheid van Marokko. Tegenwoordig wordt Marokko geregeerd door Zijne Koninklijke Hoogheid Mohammed VI, die op 30 juli 1999 de troon besteeg: hij is de 23ste koning van de Alaouiete-dynastie die sinds halverwege de 17de eeuw aan de macht is. De monarchie staat garant voor de eenheid van het land en de macht van Mohammed VI wordt gekenmerkt door het streven naar een democratische, solidaire en moderne staat die respect heeft voor de tradities en de identiteit van Marokko.

 

Marokko is een trefpunt van beschavingen met een sterke eigen identiteit.

Vraag een motorrijder met Marokko ervaring naar de hoogtepunten van het land en het antwoord zal zijn dat het hele land één groot hoogtepunt is. Koningssteden die elk iets bijzonders te bieden hebben, de in deze tijd goede verbindingswegen, dorpen die je onderweg passert, de Atlas die het land doormidden snijdt,  de dorpen en gehuchten die je passeert, eindeloze vlaktes en de zandduien in het zuiden bij Erfoud en Merzouga. Alles wat je ziet, proeft en meemaakt draagt bij aan dat grote avontuur. Dit is wat Marokko te bieden heeft.

 

 

Informaite over deze tour keyboard_arrow_right Yamaha Tenere700 keyboard_arrow_right
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on pinterest
Pinterest

TravelMoto
motorreis en verhuur specialist

Book your tour

Eigen GPS tour