Motogp 2020

Motogp 2020

Prioriteit MotoGP en WorldSBK ligt op het doorgaan van races in 2020.

 

Ondanks een eerder bericht waarin de organisator van de MotoGP en World Superbikes de wereldkampioenschappen al zou kiezen voor het volledig afgelasten van het hele seizoen 2020, laat organisator Dorna in een persbericht weten dat dit pas het allerlaatste zou zijn waarvoor de organisatie zal kiezen.

Na een bericht op de Duitse website Speedweek, waarin de heer Carmelo Ezpelata aangaf dat het beëindigen van het seizoen zeker een reële optie is waar rekening gehoucen moet worden , komt Carmelo Ezpelata nu op zijn woorden teug en laat weten dat het toch anders ligt, zoals blijkt uit onderstaande verklaring:

 

 

Onze belangrijkste focus is en blijft altijd om te proberen het MotoGP-seizoen 2020 met zoveel mogelijk Grand Prix’s te laten doorgaan binnen het kalenderjaar 2020. We zullen echter altijd handelen in overeenstemming met gezondheids- en veiligheidsadviezen van overheden en relevante gezondheidsautoriteiten. Pas als de pandemie ons leven en onze sport langer in de ijskast zet dan voorzien en reisbeperkingen blijven bestaan, zou Dorna Sports als laatste redmiddel overwegen om annulering van het seizoen 2020 met de FIM, IRTA en MSMA te bespreken. Onze belangrijkste focus voor WorldSBK is net zo goed om het seizoen 2020 met zoveel mogelijk rondes af te werken, zodra het veilig is om dit te doen.

 

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on pinterest
Pinterest

TravelMoto
motorreis en verhuur specialist

Book your tour

Eigen GPS tour