Nederland te klein?

Veel dijken afgesloten voor motorrijders

Nederland te klein?

Motorrijden in Nederland.

Het lijkt haast onmogelijk om iederen op zijn wenken te bedienen maar dat het druk is op de mooiste Hollandse wegen is wel duidelijk.

 

Het voorjaar is weer begonnen en de kranten staan weer vol met verhalen hoe vooral de grote groepen motorrijders zich hebben misdragen op onze toeristische wegen zoals op de dijkroutes en het Limburgse heuvelland. Laten wij eerlijk zijn dat wanneer de lente zich aandient wij er met z´n allen erop uit willen. Het huis uit de lanen in en voor veel motorrijders de start van het seizoen. Het paard mag na maanden weer van stal. Maar wij zijn niet de enigen die deze gedachte hebben, iedereen wil naar buiten met alle gevolgen van dien.

Regulering

Is ons landje al niet zo groot en leven wij al bijna met 17 miljoen mensen op elkaar dan het zal druk zijn op de wegen en trekpleisters die Nederland heeft. Met zijn allen op straat gaan betekent dat alle soorten verkeer zich gaan mengen met elkaar en dat gaat niet werken. Voetgangers, fietsers, brom en snorfietsen, auto´s en motoren op één weg is geheid vragen om problemen. En dan gaan wij met dit mooie weer elkaar opzoeken op de smalste en logisch de mooiste wegen van NL. De kranten staan er elk jaar weer vol mee waar vooral de motorrijder het voor zijn kiezen krijgt.

Hoge heren gaan er zich mee bemoeien en nemen grote beslissingen en maatregelingen om deze overlast in te dammen.  Te vaak komen er verboden om de hoek waar dan juist de motorrijders zich het slachtoffer bij gaan voelen. Sociaal media staat vol met opmerkingen, verwensingen, scheldpartijen en in het beste geval ook begrip om het ongenoegen en deze discriminatie te uiten. Zeker nu met de Corona crisis waar de landsgrenzen ook al dicht zitten is er weinig alternatief voorhanden om naar uit te wijken. Feit blijft dat Nederland erg vol is en zo druk dat het bijna onmogelijk is op onze wegen van enige vrijheid te genieten,  of je nu motorrijder bent op een andere manier aan het verkeer deelneemt.

 

Achterland van Spanje

Buiten de stad Madrid woont 80% van de totale bevolking van Spanje aan de Costa´s. Dat betekent dat wanneer je deze kust achter je laat het binnenland helemaal open en vrij tot je beschikking hebt. Buiten dat Spanje al enorm groot is met erg veel verscheidenheid in natuur en bergen heb je alle vrijheid op de wegen om motor te rijden zoals het bedoeld is. Vrijheid en bochten rijden tot je er bij neervalt zonder veel verkeer tegen te komen.  Hoe vaak ik al niet heb gehoord van rijders die terugkomen van hun motorrit dat deze omgeving een paradijs is voor de motorrijder juist omdat ze die vrijheid niet meer kennen in hun eigen land en of woonomgeving.

 

Reisverslag motorrijden in Andalusië

On the road met Travelmoto in de Sierra Norte van Sevilla.Zoals vele andere motorrijders zijn wij van het slag vrijheid / blijheid en houden wij er niet van om in een groepje met voor ons onbekende motorfielen rond te hobbelen. Wij waren dan ook blij via jouw organisatie een GPS-tour te kunnen boeken en deze na een korte introductie te kunnen rijden en op deze manier Andalusië te ontdekken. Voor ons werd dat ondanks het niet altijd geweldige weer een onvergetelijke ervaring. Met een centraal gelegen hotel als uitvalsbasis werden we vijf dagen verschillende kanten opgestuurd en konden we de diverse, indrukwekkende schoonheid van Andalusië ontdekken in één woord geweldig!

We gingen er heen om er te motorrijden maar het werd motorbeleven; het ene moment denk je op een circuit te zijn aanbeland (strak asfalt en wat een mooie betrouwbare bochten) en een ander moment kronkel je langs een afgrond met de witte bergdorpjes beneden je. Deze belevenis doet onze Zwarte-Woud, Eiffel en Harz ervaring verbleken. De TomTom deed z’n werk goed al stelde die ons af en toe voor verrassingen, welke we bij de zumo ook wel tegen komen, maar we kwamen er altijd weer uit. Aan de routes konden we merken dat deze gemaakt zijn door een motorliefhebber met een hart voor de zaak en gevoel voor kwaliteit. Jac, bedankt dat je ons deze ervaring kon laten beleven, we komen zeker terug want je hebt nog zat moois op de plank liggen.

Hasta la vista,

Gerard en Nico

 

GPS Motortours keyboard_arrow_right Huur een motor keyboard_arrow_right

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on pinterest
Pinterest

TravelMoto
motorreis en verhuur specialist

Book your tour

Eigen GPS tour