Het Wilde Westen!

Het Wilde Westen!

Het wilde westen in het zuiden van Spanje, dat moet wij even uitleggen!

“Once upon a time in the west”

 

“Het gebeurde in het Westen” met 4 hoofdrolspelers zoals Claudia Cardinale als weduwe, Henry Fonda als schurk Frank, Charles Bronson als zijn mysterieuze Nemesis “Harmonica” en Jason Robards als bandiet met gouden hart Cheyenne.

De filmmuziek van Ennio Morricone, waarin elk hoofdpersoon zijn of haar eigen muzikale thema heeft, is een van de bekendste en best verkopende muziek aller tijden.

Sergio Leone, die met zijn Dollarstrilogie al een nieuwe inhoud aan het fenomeen western had gegeven, wist met deze film een nieuw, welhaast filosofisch element aan de western toe te voegen die de film tot klassieker maakt; vaak genoemd in het rijtje beste films ooit gemaakt.

 

 

 

 

“The Good, the Bad and the Ugly”

 

The Good, the Bad and the Ugly  een Italiaanse film uit 1966. De film is het derde deel uit de Dollarstrilogie van Sergio Leone.

The Good, the Bad and the Ugly vertelt het verhaal over drie vrijbuiters die tijdens de Amerikaanse Burgeroorlog (1861-1865) jacht maken op een goudschat. Hoewel ze elkaar haten, worden ze door een samenloop van omstandigheden gedwongen tot samenwerking. The Good, the Bad and the Ugly is een studie naar de hebzucht in de mens. Iedereen in de film is hebberig, achterbaks, corrupt en amoralistisch. Leone schetst een wereld vol chaos waarin iedereen zijn hoofd boven water moet houden.

De slotscene van het laatste deel van deze trilogie speelt af in en op Sad Hill Cemetery, waar Blondie (Clint Eastwood, Angel Eyes (Lee van Cleef) en Tuco (Eli Wallach) zich in het midden van deze begraafplaats elkaar treffen in een shootout met de bekende afloop. Deze filmlokatie ligt in het Noorden van Spanje bij de stad Burgos en is in ere hersteld.

“A Fistful of Dollars”

The Man with no Name, een naamloze vreemdeling, komt aan in een dorp aan de Mexicaanse grens. Niet onopgemerkt want al snel ondervindt hij problemen met een aantal mannen die hem beledigen en uitdagen, waarop hij hen genadeloos neerschiet. Silvanito, de saloon- en hoteleigenaar, praat de vreemdeling bij over de vete tussen twee families, de Baxters (geleid door sheriff John Baxter) en de Rojos (geleid door Ramon Rojo) wat onrust en chaos in het dorp veroorzaakt. Hierop besluit de vreemdeling de twee partijen tegen elkaar uit te spelen en er zelf geldelijk baat bij te vinden.

De vreemdeling start met valse informatie door te geven aan de twee clans, telkens voor een handvol dollars. De Rojos hadden een Mexicaanse soldatengroep aangevallen en de vreemdeling meldt beide families de (valse) info dat twee mannen de aanval overleefd hadden en ze opgemerkt waren bij het kerkhof. Dit leidt tot een confrontatie waarop er een vuurgevecht uitbreekt

 

“For a Few Dollars More”

For a Few Dollars More, een Italiaanse film uit 1965. Ook deze film is weer geregisseerd door Sergio Leone en vormt samen met A Fistful of Dollars (1964) en The Good, the Bad and the Ugly (1966), het middelste deel van een trilogie waarin de mysterieuze ‘Man zonder naam’ (gespeeld door Clint Eastwood) de hoofdrol heeft.

De psychopathische moordenaar Indio ontsnapt uit de gevangenis en begint samen met zijn bende aan een plan om een zwaarbewaakte bank te beroven. Twee rivaliserende premiejagers, de ‘man zonder naam’ en kolonel Douglas Mortimer, besluiten hun krachten te bundelen om samen de bende op te rollen. Terwijl de ‘man zonder naam’ infiltreert in de bende houdt Mortimer van buitenaf de bende in de gaten. Nadat de bank is beroofd, vlucht Indio samen met zijn bende naar een spookstadje bij de Mexicaanse grens. Daar weten de ‘man zonder naam’ en Mortimer, in een spectaculair vuurgevecht de hele bende uit te schakelen

In het dorp Albaricoques in de provincie Almeria speelt de spannende slotscène van de “For a Few Dollars More” af.  Bij het binnenrijden staat er in plaats van de bekende Sherry-stier (zwarte contour) een enorme cowboy ter verwelkoming van de gasten. Parkeren, afstappen, rondje dorp. Wie goed kijkt, herkent nog altijd de set, want zo gek veel is er niet veranderd. Met de gerestaureerde dorsvloer (de era) als hoogtepunt.

 

Gemene deler van al deze films is dat veel van de opnames zijn gemaakt in het zuiden van Spanje, namelijk in de provincie Almeria. Veel plaatsen waar opnames zijn gemaakt zijn in de jaren afgebroken en of verdwenen maar met een beetje zoeken zijn er nog best herkenbare filmsets en of film lokaties te bezichtigen. In onze GPS tours en routes zijn enkele van deze bijzondere plaatsten opgenomen om terug te gaan in de tijd van de jaren 60.

 

 

Route Tabernas keyboard_arrow_right Huur een motor keyboard_arrow_right

 

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on pinterest
Pinterest

TravelMoto
motorreis en verhuur specialist

Book your tour

Eigen GPS tour