Polopos

Het Spaanse Dorp Polopos met op de achtergrond de Middelandse Zee.

Polopos

Het “Spaanse dorp Polopos”

Wat veel mensen misschien niet weten is dat RTL4 bij Polopos terecht is gekomen via twee jonge Nederlanders Ivo en Koen.

Jaren geleden waren zij het die het bergdorpje Polopos ontdekten en zijn eigenaar van het bekende Posada  ‘La Primera Sonrisa’.  Dit restaurant en hotel is nu erg bekend bij de toeristen die Polops komen opzoeken. Dus zij waren het die RTL4 op het idee brachten om een nieuwe seizoen van ‘Het Spaanse Dorp’ in Polopos op te nemen.

Het is bijna al weer een jaar geleden sinds er een einde is gekomen aan het populaire tv-programma van RTL4 met de vijf koppels in het Andalusische bergdorpje Polopos. Dat het populaire programma een positieve invloed heeft gehad  op het dorp en haar inwoners hoef ik niet uit te leggen. Niet alleen heeft Polopos er meer buitenlandse inwoners bijgekregen maar er is ook zeker meer leven in de brouwerij gekomen nu er plots honderden toeristen de weg weten te vinden naar Polopos.

Dagelijks vind je vele Nederlanders die door de smalle straten van het dorp lopen en op zoek zijn naar de plaatsen waar gefilmd is. Buiten Donna en Mark die hun ‘Stay inn shape’ nog de met laatste klusjes in orde maken zijn er nog twee andere families zeer actief om Polopos op de kaart te zetten. De winnaars van het programma Thysa en Wijnand en natuurlijk de Familie Rutten.

 

De  familie Rutten  heeft zich erg ingespannen en buiten de geplande camperplaats aan de kust een familie te zijn die veel onderneemt in het dorp. Zij hebben naast een eigen winkeltje en gastverblijf ook een eigen wijn opgezet met instemming van de plaatselijk bodegas. Nieuw is dat er ook gasthuizen in hun beheer zijn gekomen waar meerdere bezoekers en groepen in Polopos ondergebracht kunnen worden. Ook Travelmoto maakt gebruik van deze gasthuizen om onze motorrijders die voor de GPS Polopostour hebben gekozen hier onder te brengen. Wijzelf hebben tijdens de try-out kennis gemaakt met de familie Rutten en erg genoten van hun gastvrijheid en gezelligheid waardoor wij een fantastische weekend hadden in Polopos. Elisa en Demi ontvangen jullie met alle enthousiastme en maken jullie wegwijs in het dorp.

 

Dag 1: Route Malaga – Polopos

Vanuit Malaga waar wij gevestigd zijn haal je na je landing de afgesproken motoren op.  Na uitleg van de motoren kan de eerste rit starten met de route naar Polopos,  de route die wij uitgezet hebben gaat door de Montes de Malaga naar de lage Alpujarra in de Sierra Nevada. In de namiddag kom je aan op je bestemming in Polopos. In Polopos weet de familie Rutten dat je eraan komt en zal je van harte welkom heten om je te installeren voor de komende drie nachten. Het is dan ook waarschijnlijk dat je voor een goede maaltijd voor het restaurant Sonrisa van Ivo en Koen kiest wat net om het hoekje ligt. De volgende ochtend staat er na het ontbijt je rit vanuit dit dorp naar de Alpujarra op het programma.

 

Dag 2: Route Alpujarra

Deze tour gaat naar de zuidkant van de Sierra Nevada de Alpujarra en waar je vandaag kennis maakt de kleinere wegen die op deze berg en natuurgebied liggen. Reken maar dat je onderweg verrast wordt met de vele prachtige panorama´s, de typische Arabische dorpjes die deze omgeving zo kenmerkt. Een waar motorparadijs om doorheen te rijden. Een route waar veel wegen met nieuw of perfect asfalt, ontelbare bochtige kronkelwegen die je een heerlijke dag op de motor te garanderen. Echt een tour voor de wat meer ervaren motorrijder.

 

Dag 3: Route Tabernas

Dagtour 2. De enige woestijn in Europa ligt toevalling in het zuiden van Spanje, in dit natuurpark Tabernas zijn in de jaren 60 en 70 meer dan 250 films opgenomen met als bekendste de opnames de beroemde klassieker “Once upon a time “. Veel decoorstukken staan her en der nog verspreidt door dit gebied en er zijn twee commerciele parken waar buiten de decoorstukken een geweldige show wordt gegeven waarin je zelf in kan deelnemen. Je zal merken hoe afwisslend de natuur kan zijn in het zuiden van Spanje Andalusië. Snelle wegen, langzamere stukken met veel bochtenwerk op mooie stuurwegen met als algemene deler prachtige panorama´s en natuurparken met als hoogtepunt een bezoekje aan het Fort Bravo in de woestijn Tabernas. Saddle up biker!

Dag 4: Route Polopos – Málaga

Kust en El Tejeda staan vandaag op het programma op u weg terug naar ons basishotel in Málaga, via de oude verbindingsweg Almeria -Málaga rijdt u langs de kust op de N340 naar Motril, daar zal de route u weer de bergen in leiden maar deze keer de El Tejeda. Een geweldig natuurpark die zich kenmerkt met zijn krijtwitte rotsen die prachtige vormen hebben aangenomen door de jaren erosie van de weersinvloeden die wij kennen in het zuiden van Spanje. Aangekomen bij Alhama de Granada buigt de route zich af richting Málaga.

 

 

 

Geïnteresseerd! Volg de link hieronder en vraag vrijblijvend je offerte aan.

 

Boek deze tour keyboard_arrow_right Huur deze motor keyboard_arrow_right

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on pinterest
Pinterest

TravelMoto
motorreis en verhuur specialist

Book your tour

Eigen GPS tour