Motorrijden met TomTom

TomTom rider navigatie op de motor,

Motorrijden met TomTom

Zelf touren met onze GPS Routes en Tours.

De tijd van ouderwets een wegenkaart uitvouwen en een route uitstippelen is al lang voorbij. Navigeren doe je via een navigatiesysteem.

 

Voordelen van een navigatiesysteem.

Om te beginnen is zo´n apparaat specifiek toegerust op z’n taak: jou op je motor de weg wijzen. Bij het ontwerp is dus erg veel gedacht besteed aan: bediening met motorhandschoenen, weerbestendigheid, afleesbaarheid en duidelijke instructies. Ook voor het gebruik op de motor is gedacht,  de houder past perfect op de motor en met een aansluiting op de 12v voeding continue in gebruik. Alles wat je van een goed navigatiesysteem verwacht!

Goede motornavigaties zijn van TomTom en Garmin. Je rijdt een stuk rustiger als je je niet druk hoeft te maken over de te rijden routes.  Beiden systemen werken met een eigen een routeplanner maar zelf ben ik erg enthousiast en bekend met het programma van Myroute.  Op die manier heeft de navigatie zijn voorgeprogrammeerde routes die ingeladen worden voor gebruik.

 

Travelmoto werkt al jaren het met de TomTom navigaties.

TomTom is één van de beste motornavigatie merken van dit moment. Verwonderlijk is het niet, want het bedrijf  TomTom  is altijd al een voorloper geweest op het gebied van navigatie.  Waar dit bedrijf eerst alleen voor de auto navigatiesystemen produceerde, doet dit bedrijf dat al weer voor jaren inmiddels ook voor de motor.  En met succes!  De TomTom is naast erg handig ook zeer gebruiksvriendelijk waarbij de ingegeven routes die wij onze klanten meegeven prima volgt en zelden  verrassingen veroorzaakt.  Een belangrijk gegeven wanneer wij onze rijders op pad sturen. En er zullen zeker lezers zijn die liever met de Garmin werken, maar voor vele motorrijders is de prijs kwaliteit verhouding en gebruikersvriendelijkheid van de TomTom vaak de reden om voor de  TomTom navigatie te kiezen.

 

Enkele bijzonderheden die wij de motorrijders meegeven.

Wij willen geenzins hier ons dé specialist in gebruik van de navigatie presenteren,  wel geven wij met onze ervaring de volgende tips mee aan de motorrijders die in het zuiden van Europa motor komen rijden. Het gaat erom dat je comfortabel op de motor zit en geniet van de speciale en prachtige routes die wij uitgezet hebben.

 

Blijf op de doorgaande wegen en of hoofdwegen.

Onze routes zijn zo opgebouwd dat je altijd op doorgaande verharde wegen blijft rijden. Nooit zal de route je van de verharde weg willen halen of wij zullen dat in de briefing doorgeven. Natuurlijk heeft TomTom een configuratie om onverharde wegen te vermijden maar dan nog is het oppassen. Ondanks onze zorgvuldigheid bij het opmaken van onze routes zien ook aanwijzingen op de TomTom waarbij wij denken ” dat zal wel niet de bedoeling zijn”, en neem van mij aan dat het inderdaad niet de bedoeling is. Gewoon gezond verstand gebruiken is ons advies en de weg vervolgen.

 

Weeromstandigheden.

In het Zuiden van Spanje en Portugal is het bijna altijd mooi weer met fijne temperaturen en heldere hemel. Toch kan het bij ons ook regenen. Ga met regen niet vanzelfsprekend de geplande route rijden omdat regen in de bergen erg gevaarlijk kan zijn.

Slecht weer in zuiden van Spanje is totaal anders dan wij als motorrijders van de Lage Landen gewoon zijn.  Och een beetje regen dat kennen wij wel!  Rijden met slecht weer in de bergen is totaal anders dan wij op onze platte landje gewend zijn en zo onvoorspelbaar. De bewolking en vooral de temperaturen kunnen snel veranderen en vaak valt er sneeuw op de hogere hoogstes waar de route u wilt toesturen. Keuze is dan om een alternatieve route te kiezen waar grote hoogtes in de bergen vermeden worden.

 

 

 

 

 

 

GPS tours keyboard_arrow_right GPS Routes keyboard_arrow_right

 

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on pinterest
Pinterest

TravelMoto
motorreis en verhuur specialist

Book your tour

Eigen GPS tour