Super strakke Stuurwegen

Motorrijden in het zuiden van Spanje is paradijs voor de motorrijder.

Super strakke Stuurwegen

Rijden op super strakke stuurwegen in het zuiden van Spanje, met dank aan de Europese Unie

 

De motorrijders die al vaker in Spanje en Andalusie op de motor hebben rondgereden zijn vaak verbaast over de geweldige infrastructuur met nieuwe geasfalteerde wegen.

 

De afgelopen jaren is er veel geld geïnvesteerd in het mooie wegennet in Spanje. Het ene moment denk je dat je op een circuit bent aangekomen (strak asfalt met mooie betrouwbare bochten) en het volgende moment kronkel je langs een afgrond met de witte bergdorpjes onder je.

 

 

Super geasfalteerde wegen, prachtige afwisselende natuur en vooral heel weinig verkeer.

Dat is wat wij te bieden hebben in het zuiden van Spanje, Andalusié is niet voor niets een van de mooiste en populairste gebieden die motorrijders op de kaart hebben staan. Ben je hier ooit geweest dan weten wij zeker dat het niet de laatste keer zal zijn geweest, Andalusië is erg verslavend en niet alleen vanwege de afwisselende natuur maar vooral om zijn infrastructuur en zijn goed geasfalteerde strakke stuurwegen. Buiten de kwaliteit van de wegen en prachtige natuur is het ook zeer rustig op de wegen, het zal zeker niet de eerste keer zijn dat wij kilometers bochten trekken en vaak geen enkel verkeer tegenkomen.

 

Wie betaald al deze nieuwe geasfalteerde wegen?

In principe heeft de EU een grote pot te verdelen met subsidies in alle EU landen om de infrastructuur te vernieuwen, uit te breiden en of te ontwikkelen. Immers mobiliteit betekent ook economie. De Europese middelen en de steun die de regio sinds 1986 ontvangt is met bijna de helft verminderd. Andalusië is niet langer een regio van doelstelling 1, aangezien het nu drie punten boven het welvaartsniveau van 75% per inwoner van het EU-gemiddelde ligt. Deze subsidie is beduidend minder dat Andalusië altijd heeft ontvangen maar je ziet vorige investeringen ook terug in het wegennetwerk wat al voor handen is.

 

Spanje heeft meer te bieden dan alleen zon, zee en strand.

Het immense achterland is een ontdekkingsreis waard. En wat is een betere manier om dit te doen dan op een motor? Soms lijkt het alsof Spanje speciaal voor avontuurlijke motorrijders is ontworpen. Via haarspeldbochten rijdt u van het ene adembenemende dorp door prachtig gekleurde bergketens naar het volgende traditioneel uitziende dorp, tussendoor genietend van de paradijselijke pracht en praal. Maar niet alleen de kronkelende wegen lenen zich voor motoravontuur, ook de Mesetas (tafels) zijn niet te missen, dit zijn de vlaktes gelegen tussen de bergketens die van Oost naar West door het Spaanse land liggen waar je dan onverwacht naar beneden kunt zigzaggen en genieten van de overweldige panorama´s.

 

 

Klantenbeoordeling van Ruud en Patrick GPS Portugaltour

Eind november nog even een weekje motorrijden in Spanje, telefoontje naar Travelmoto en alles word geregeld. Netjes opgehaald vanaf vliegveld en een hotel in de buurt geregeld en bovenal 2 prima in orde zijnde motoren. Voor mijzelf de geweldige Yamaha FJR1300, waar ik al lange tijd en oogje op heb en dit is natuurlijk een ideale manier om hem eens prima uit te proberen ,en voor mijn maatje Patrick een Yamaha Tracer900 om af en toe eens van motor te wisselen, perfect! TomTom op de motor en voor de zekerheid een Michelin kaart met prachtige routes en met de tips van Travelmoto en Jacques konden wij vertrekken

Via de kust en zijn bergketens is het een aaneenschakeling van nationale parken die ons naar het noorden en Portugal brachten, geweldig! Door de regio Extramedura met zijn doorgaande wegen zo naar Portugal en zijn beroemde Sierra Estrella. De volgende dag terug op het niveau van Madrid om dan door uitgestrekte natuurparken met niemand op de weg en bovenal een super wegdek terug te keren naar Andalusië.

Wat een ervaring: het verschil in landschap, de gastvrijheid, heerlijk weer, veel terrassen en s´avonds lekker tapas eten in de plaatselijke bar of restaurant, wat wil je nog meer! Ik ben al meer dan 10 maal naar de Dolomieten geweest maar dit is toch echt een klasse hoger. Kortom neem contact op met Jacques en voel je nog een beetje een avonturier en zwijmel net als wij de hele winter nog eens na.

Tot een volgende keer Patrick en Ruud

 

Klantenbeoordeling Ron en Dominique September 2020

Wij zijn afgelopen najaar maar weer eens afgereisd naar Jac van Travelmoto Spain. Waarom? Omdat Andalusië wat ons betreft de mooiste motor lokatie van Europa is. Super geasfalteerde wegen, prachtige afwisselende natuur en vooral heel weinig verkeer. Vanaf vertrekpunt Torremolinos weet Jac ook dit keer weer te verwennen met prachtige routes via de voorgeprogrammeerde navigatie, die worden afgesloten met vaak zeer romantische authentieke overnachtingen waar het ook nog eens prima eten is. Wij hebben deze 4/5 daagse trips nu meermaals gemaakt/ elke keer prima verzorgd van begin tot het eind. De huurmotoren (alle cc klassen en types) verkeren in nieuwstaat en evt ondersteuning is altijd 1 telefoontje dichtbij.

En last but not least Jac is Nederlander van oorsprong, dat maakt corresponderen en communiceren een stuk gemakkelijker. Wij raden Travelmoto Spain absoluut aan, mocht je een top verzorgde en niet onbelangrijk… betaalbare motorvakantie in Andalusië zoeken. Wij zullen in ieder geval nog regelmatig terugkomen. Jac ook dit keer weer super bedankt voor de onvergetelijke trip.

Groetjes van Ron en Dominique

 

 

Voordeel van wonen en leven in het zuiden van Spanje Andalusië is dat wij als geen ander de wegen en vooral de minder bekende wegen ontdekken die wij willen opnemen in onze tours. Om die reden zijn wij in staat een geheel uniek en eigen programma aan te bieden met motorroutes die je als motorrijder een ander Andalusie laten ontdekken en beleven op de motor.
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on pinterest
Pinterest

TravelMoto
motorreis en verhuur specialist

Book your tour

Eigen GPS tour