Top 5 Mooiste Stuurwegen

Top 5 Mooiste Stuurwegen

Top 5 Mooiste Stuurwegen in Andalusie.

“Travelmoto is different” is onze kracht en waarom zijn wij dan zo “anders”.

Voordeel van wonen en werken in het zuiden van Spanje Andalusië is dat wij als geen ander de wegen en vooral de minder bekende wegen ontdekken die wij willen opnemen in onze tours.

 

“Eind november nog even een weekje motorrijden in Spanje, telefoontje naar Travelmoto en alles word geregeld. Netjes opgehaald,  een hotel in de buurt geregeld en bovenal 2 prima in orde zijnde motoren. TomTom op de motor en voor de zekerheid een Michelin kaart met prachtige routes en met de tips van Travelmoto en Jacques konden wij vertrekken Via de kust en zijn bergketens is het een aaneenschakeling van nationale parken die ons Andalusië op de motor liet beleven, geweldig!  Wat een ervaring: het verschil in landschap, de gastvrijheid, heerlijk weer, veel terrassen en s´avonds lekker tapas eten in de plaatselijke bar of restaurant, wat wil je nog meer! Ik ben al meer dan 10 maal naar de Dolomieten geweest maar dit is toch echt een klasse hoger”.

 

1. De A-397 Marbella – Ronda

Motoren op weg naar Ronda op de A397, wij ontmoeten elkaar altijd bij Venta el Madroño km28 op deze weg.

Een van de meest spannenste wegen voor de motorrijder in het zuiden van Spanje is beslist de A-397. Deze weg lijkt ontworpen door en voor een motorfanaat. Alles waar een motorrijder naar op zoek is komt op deze weg samen. Goed asfalt, lange en goed doordraaiende bochten, zeer overzichtelijke korte bochten en dat alles gelegen op een bergwand met goed zicht en controle op de gehele omgeving. Het zou bijna een racecircuit genoemd mogen worden. Deze weg is een openbaar “circuit” geworden waarop de motorrijders elkaar aftroeven wie het mooist en vooral het snelst de beste tijd kan wegzetten. Op km 28 is een bar gelegen “Venta el Madroño”, waar wij als motorrijders elkaar ontmoeten en begroeten. Alleen al bij de bar vertoeven is al een hele happening, het geeft je echt dat ouderwetse circuit gevoel waar je elk moment in je gesprek met je vrienden weer opkijkt omdat een rijder op de weg zijn kunsten vertoond.

 

Route Ronda Grazalema keyboard_arrow_right

 

2: De Al-3102 Alto de Velefique

 

Wist u dat wij in West-Europa een heuse woestijn hebben? Een grillig, droog, rotsachtig landschap waar meerdere Hollywood westerns zijn opgenomen? Maar wat een indrukwekkende en prachtige omgeving om er op de motor doorheen te rijden, echt een gave plek! . En een bezoek aan dit bijzondere landschap is absoluut de moeite waard. En als een “kers op de taart” de beroemde bergpas Velefique waar menig motorrijder zijn hart sneller zal laten kloppen. Een juweetlje van een motorroute die van Tabernas de woestijn je via naar Velefique en Bacaras naar het noorden laat rijden om op het einde van de dag aan te komen in de Sierra de Maria en Velez Blanco.

 

Route Velez Blanco keyboard_arrow_right

 

 

3. A-317 en A-319  park Cazorla

 

De stuurwegen in het Park Cazorla, een paradijs voor de motorrijder. Uren motor plezier zonder noemenswaardig verkeer tegen te komen. De wegen lopen van Noord naar Zuid of andersom met als start of aankomst het plaatsje Cazorla waar dit park naar genoemd is. Het park is omringt met een bergkeren zodat u bij het verlaten van dit park uitkomt bij Mirador de las Palomas waar u een totaal overzicht heeft over de vallei van dit natuurpark. De wegen lopen parralel aan de rivier Guadalquivir en zijn stuwmeer Tranco en er zal een moment bij u opkomen dat het wel genoeg bochten zijn geweest. Op welke manier je dit park ingaat of verlaat alle wegen zijn prachtige stuurwegen maar met de A317 en A319 als toppers.

 

Route Cazorla keyboard_arrow_right

 

 

4. De CR-P-5041 Andujar

 

Deze weg hebben wij destijds met een try-out opgenomen in onze programma, alle motorrijders in onze groep waren het erover eens dat dit de mooiste dag en route was wat er gereden is tijders deze tour. Deels omdat wij vaak de minder bekende wegen opzoeken en het ook niet altijd het perfecte asfalt moet zijn. Het bijzondere aan deze weg is dat het inderdaad geen perfect asfalt is maar daarom juist  meer de kick geeft om goed en geconcentreerd je motor te beheersen. De gehele route op deze weg, dik 60 kilometer, totaal geen verkeer tegengekomen. Wellicht vandaar het unanieme besluit van de groep. Motorrijden zoals het bedoeld is!

 

Route Andujar keyboard_arrow_right

 

5. De A-3151 Sierra de Hornachuelos

Sierra Norte ten noorden van de stad Sevilla, motorrijden in Andaluaie.

De A-3151 is een geweldige weg door het natuurpark Sierra del Norte en Hornachuelos, wij hebben deze weg opgenomen bij een van onze uitstapjes op onze eigen Triumph Tiger motoren. Het park is zeer rustig met goed geasfalteerde wegen met mooie bochten waar geen eind aan lijkt te komen. Deze regio wordt bij de motorrijders ook wel het natuurpark met de 1000 bochten genoemd. Het is een route waar je als motorrijder bij het verlaten van het park denkt: ik wil terug en of ik kom nog een keer voor deze weg terug. Soms lijkt het of Spanje speciaal voor avontuurlijke motorrijders is ontworpen.

 

Route Cazala de la Sierra keyboard_arrow_right

 

Onze Top 5 Mooiste Motorroutes, wat zeker niet wil zeggen dat er niet veel meer mooie of mooiste routes zijn in het zuiden van Spanje.  Wat de mooiste motorroutes zijn is uiteindelijk helemaal afhankelijk van de wensen van de rijder zelf.  Travelmoto luistert goed naar zijn klanten en heeft voor iedere rijder erg veel op maat gemaakte routes klaarliggen.

“Travelmoto is Anders”

 

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on pinterest
Pinterest

TravelMoto
motorreis en verhuur specialist

Book your tour

Eigen GPS tour