Beschrijving

GPS Marokkotour

 

Motorbestemming Marokko een topland en zeker voor degenen die het avontuur zoeken.

Motorrijden in Marokko is een aparte belevenis en er zijn zoveel mogelijkheden. Een fascinerende ontdekkingsreis waarbij de routes indrukwekkend zijn.

 

Marokko en zijn majestueuze bergketen Atlas deelt het land in tweeën waar in het zuiden voor ons het meest magische Marokko ligt. De Gorges van Toudra, de in de zon schitterende zandduinen bij Merzouga, waar de traditionele typiche Marokaanse dorpen zoals Midelt, Erfoud en Ouzoud op u liggen te wachten.

 

De wegen zijn verrassend goed met hier en daar ook goede off road stukken die zich door de bergen langs diepe ravijnen en ruige toppen laten slingeren met fantastische indrukken en panorama´s

 

Er is zoveel variëteit in natuurschoon en bezienswaardigheden dat je bijna niet zult weten te kiezen. De Marokkaanse cultuur is kleurrijk en interessant, en trekt vele mensen aan die graag het leven van de inwoners van dit land willen leren kennen.

 

Tourprogramma:

 

Dag 1: Aankomst Málaga en ontvangst motoren

Dag 2: Route Meknes

Dag 3: Route Ouzoud

Dag 4: Route Dádes

Dag 5: Route Merzouga

Dag 6: Route Midelt

Dag 7: Route Féz

Dag 8: Route Chefchaouen

Dag 9: Route Tanger Med en Spanje

Dag10: UItchecken hotel en transport naar vliegveld Malaga

 

Hoogtepunten: Koningsstad Medina Meknes, de watervallen van Ouzoud, Gorges de Dádes en Toudra, woestijn en zandduinen Erfoud Merzouga, Koningsstad Féz en het blauwe dorp Chefchaouen.

 

 

Details ;
 • Aantal dagen motor rijden
  8 dagen
 • Aantal dagen vakantie
  10 dagen
 • Totale afstand
  2200
 • Seizoen :
  voorjaar / najaar
 • Dagelijkse afstand
  300
 • Ontbijt
  9
 • Start / Eind punt :
  Malaga
Prijs Tour
 • Prijs Tour
  € 1695
 • Passagier
  € 795
Deze tour aanvragen
Snel en eenvoudig een offerte aanvragen over onze tours ?

Klik op product toevoegen GPS Motortour om te selecteren, deze wordt automatisch toegevoegd bij het winkelmandje rechtsboven op de pagina.

Voor uw motorkeuze graag de motor naar u keuze selecteren op ons motorverhuurpagina. Bij deelname van meerdere personen kan u meerdere motoren toevoegen.

Als u gereed bent klik op icon rechtsboven product toevoegen om de aanvraag te versturen en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.

Location
Regios

Tanger med Morroco

Inbegrepen in deze tour

 • Transfer vlieghaven naar hotel
 • Hotel inclusief ontbijt op basis van een 2 persoonskamer.
 • Motoren: Yamaha Ténéré T7/ XT660Z
 • Bootovertocht Marokko
 • Navigatie systeem TomTom
 • Routes GPS Marokkotour
 • Roadboek
 • Wegenkaart Michelin
 • 24 uur bereikbaarheid
 • Transfer hotel naar vlieghaven

Tegen meerprijs zijn de Yamaha XT1200ZE Supertenere en de BMW R1250GS beschikbaar.

Tour Beschrijving

Tourbeschrijving GPS Marokkotour

 

Routeprogramma:

 

Dag 1: Route Meknes

Dag 2: Route Ouzoud

Dag 3: Route Dádes

Dag 4: Route Merzouga

Dag 5: Route Midelt

Dag 6: Route Féz

Dag 7: Route Chefchaouen

Dag 8: Route Tanger Med en Spanje

 

 

Dag 1: Aankomst Malaga en ontvangst motoren

Op de dag van u aankomst wordt u ontvangen in ons basishotel aan de kust in Torremolinos waar ook uw motor(en) klaar zullen staan. De motoren zijn allemaal speciaal nagekeken voor deze reis naar Marokko en alle papieren die nodig zijn onze motoren naar Marokko te verplaatsen zijn in orde gemaakt. U kan deze dag verder gebruiken om de motor(en) in orde te maken voor uw spannende reis en wellicht nog wat ontspannen voordat het echte werk gaat aanvangen.

 

Dag 2: Route Meknes

Na uw overtocht in de ochtend naar de havenplaats Tanger Med zal de route over snelle wegen leiden om uiteindelijk in delatere namiddag aan te komen in de sprookjes achtige stad Meknes. Uw overnachting is geboekt in een Riad gelegen in de oude medina van de stad. Er is in de Medina van alles te beleven en de eigenaar van de Medina kan u prima adviseren en of leiden naar een plaats voor uw avondeten. In de morgen is er altijd tijd voor een rondleiding in deze oude binnenstad om de bijzonderheden te ervaren van het leven in dit oude centrum van Meknes.

 

Dag 3: Route Ouzoud

De route van de stad Meknes naar Ouzoud, bent u er klaar voor om de Atlas te bedwingen !. Vandaag gaat u dwars door en over de Atlas gebergte om uiteindelijk aan te komen aan de zuidkant bij de plaats Ouzoud. Deze plaats is een van de bekenste  trekpleisters in Marokka vanwegen zijn beroemde watervallen. Hoop dat jullie een beetje op tijd aankomen op de bestemming om deze watervallen van Ouzoud te bezichtigen anders maak je de keuze dat in de ochtend te doen u bent immers op vakantie waar haast een onbekend begrip is. Overnachting is in een meson op een camping aan de rand van het dorp waar u in de avond  heerlijk kan genieten van de tajine (bekende stoofpot met alle ingredienten ineen)

 

Dag 4: Route Dadeskloof

Een topdag op de motoren waar u de omgeving van Ouzoud gaat verlaten en terecht gaat komen waar de beroemde ravijnen en koven liggen in Marokko, als eerste komt u aan bij de Dadeskloof waar de spectaculaire weg al vele malen gebruikt is om Marokko en vooral motoren te presenteren. U overnachting in geboekt in de plaats Boulmane Dadés.

 

Dag 5: Route Merzouga

Ja wanneer je dan de Dadeskloof heb gezien staat er nog een andere kloof op het programma namelijk de overbekende Gorges de Toudra. De route van vandaag gaat eerst daar naartoe waar u zich kan vergapen aan dit natuurschoon die ligt aan de voet van een Oase. Het tweede gedeelte van de route is ook weer zo een hoogtepunt namelijk Erfoud en als eindbestemming de zandduinen (woestijn) van Merzouga. U overnacht aan de rand van deze zandbergen waar zons ondergang en opgang een belevenis is.

 

Dag 6: Route Midelt

Bij het verlaten van deze woestijn gaat u kennis maken met de uitlopers van de Atlas gebergte met al zijn kleuren en grilligheid. Mooie strakke stuurwegen om even je hart in op te halen om in de namiddag uit te komen in Midelt. De overnachting wordt geboekt bij Mohammed een Ksar gelegen net buiten het dorp en jullie gastvrij zal ontvangen en voor het avondeten zal zorgen. Bijzonderheid van deze Ksar is dat de familie het helemaal zelf gebouwd hebben met een fantastisch uitzicht op de vallei met zijn rivier.

 

Dag 7: Route Féz

Zijn wij op de eerste dag begonnen met het bezoek van een koningsstad zal op de voorlaatste dag van uw avontuur in Marokko Féz bezocht worden. Ook hier zal u kennis maken met de medina de oude binnenstad van Féz met al zijn ambachten en handel die er gedreven wordt. Bijzonder is te melden dat een bezoekje aan de typische leerlooierijnen een must is om deze te bezoeken. De eigenaar van de Riad kan altijd een gids voor u regelen om in deze wirwar van straatjes de weg te vinden om de bijzonderheden te vinden.

 

Dag 8: Route Chefchaoun

Niet zo een lange route voor vandaag maar met een reden, het is er toeristisch maar Chefchaoun mag niet ontbreken bij uw bezoek aan dit fantistische Marokko. Een stad geheel in het blauw en om die kleur ook wereld beroemd. De oude binnenstad met zijn smalle straatjes, winkeltjes en restaurentjes nodigen je uit om van deze cultuur en leven te genieten. U heeft er alle tijd voor om deze stad te bezichtigen maar vooral te ervaren.

 

Dag 9: Route Tanger Med en Spanje

Helaas zit uw rondreis van dit prachtige magische land er weer op en is er een korte rit naar de haven van Tanger Med om daar de boot te nemen voor uw terugreis naar Europa. In Spanje aangekomen is een korte rit langs de kust naar uw basishotel in Torremolinos waar wij elkaar weet ontmoeten om na te praten over uw ervaringen en verhalen tijdens uw motordagen in Marokko.

 

Play Video