Beschrijving

GPS Don Quichot tour

 

 

Een weekje motorrijden in Andalusië en Castilla de la Mancha, een van de mooiste streken in Spanje en een geweldige ervaring op de motor.

 

Deze fly & Bike tour  Don Quichot zal je via de parken Sierra Montero, de provincie Castillo de la Mancha leiden naar de omgeving waar Don Quijote er met zijn strijdros Rosinante en zijn schildknaap Sancho Panza op uit trekt en  talrijke ingebeelde avonturen beleeft waaronder de strijd tegen de windmolens.

 

Onze strijdrossen zijn veel moderner dan waar Don Quichot het mee mocht doen en met het prachtige wegennetwerk  van deze tijd kan u genieten van al het bochtenwerk wat u voorgeschoteld  krijgt.

 

Na het bezoek aan deze windmolens in Castillo de la Mancha reist u via park Carozla en de El Tejeda terug richting Málaga.

 

Tourprogramma:

Dag 1: Aankomst Malaga

Dag 2: Route Sierra Morenas
Dag 3: Route Molinas Don Quijote
Dag 4: Route Cazorla
Dag 5: Route Sierra Nevada

Dag 6: Route Málaga

Dag 7: Vertrek Malaga

Details ;
 • Aantal dagen motor rijden
  5 dagen
 • Aantal dagen vakantie
  7 dagen
 • Totale afstand
  1250
 • Seizoen :
  September t/m Juni
 • Dagelijkse afstand
  295
 • Ontbijt
  6
 • Start / Eind punt :
  Malaga
Prijs Tour
 • Prijs Tour
  € 1095
 • Passagier
  € 495
Deze tour aanvragen
Snel en eenvoudig een offerte aanvragen over onze tours ?

Klik op product toevoegen GPS Motortour om te selecteren, deze wordt automatisch toegevoegd bij het winkelmandje rechtsboven op de pagina.

Voor uw motorkeuze graag de motor naar u keuze selecteren op ons motorverhuurpagina. Bij deelname van meerdere personen kan u meerdere motoren toevoegen.

Als u gereed bent klik op icon rechtsboven product toevoegen om de aanvraag te versturen en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.

Location
Regios

Alcázar de San Juan, Provincia de Ciudad Real, España

Inbegrepen in deze tour

 • Hotel inclusief ontbijt op basis van een 2 persoonskamer.
 • Motoren: Yamaha MT07/09/Tracer700/900/Tenere 700/Moto Guzzi V85TT en Aprilia Tuareg660
 • Navigatie systeem TomTom
 • Routes GPS Don Quijotetour
 • Roadboek
 • Wegenkaart Michelin
 • Reisgids Andalusië
 • 24 uur begeleiding

Tegen kleine meerprijs zijn de andere modellen beschikbaar.

Tour Beschrijving

 

Tourbeschrijving GPS Don Quichot tour

Routeprogramma:

 

Dag 1: Route Sierra Morenas

Dag 2: Route Molinas Don Quijote

Dag 3: Route Cazorla

Dag 4: Route Sierra Nevada

Dag 5: Route Málaga

 

 

 

 

Dag 1: Route Sierra Morena

U verlaat vandaag de provincie Málaga om via de Montes de Malaga, de la Sierra Subbética en het natuurpark Cabra aan te komen aan de rand van de Sierra Morena en Montoro. De route kenmerkt zich met zijn afwisseling in de natuur, nationale wegen afgewisseld door bochtige wegen op in het algemeen nieuw asfalt. Na het natuurpark Cabra komt uit op de zogenaamde "mesa" wat tafel betekend die vol staat met onze bekende olijfbomen.

 

 

Dag 2: Route Molinas Don Quichot

Vandaag komt u aan in Castillo de la Mancha, en bij deze naam moet er toch een belletje gaan rinkelen omdat juist deze naam zo bekend is geworden in het verhaal van Cervantes in het boek Don Quichot. Deze regio is de graanschuur van Spanje dus afhankelijk van het jaargetijde rijdt u door uitgestrekte velden die wel of niet meer vol staan met de granen die erop verbouwt worden. Gelukkig heeft de route ook enkele kleinere natuurparken gevonden waar de doorgaande wegen afgewisseld worden in stuurwegen. Einde van de dag komt u aan waar de meeste en vooral de mooiste molens te vinden zijn waarover in dit verhaal geschreven is.

 

Dag 3: Route Cazorla

Nog even een omweg maken om ook de molens in Campo de Criptana mee te nemen waar de route zich weer gaat afbuigen naar het zuiden. Daar ligt een piekklein maar wel bijzonder natuurgebied Ruidera waar wij u met de motor doorheen zullen sturen. Na de overbrugging van dit vlakkere gedeelte kan u weer u hart gaan ophalen in het naar mijn mening mooiste en prachtigste park voor de motorliefhebber: Park Cazorla,. Kilometeres bochtenwerk op een goed geasfalteerde weg met zijn ontelbare bochten zonder noemenswaardig verkeer, en meer superlatieven kan ik er niet meer bij plaatsen u moet het echt zelf beleven.

 

Dag 4: Route Sierra Nevada

Het beste van deze rondtour zit hem in de laatste twee dagen, u gaat vandaag door verscheidene bergketens rijden die u dwars moet overbruggen dus bergpassen. Bij vertrek rijdt u door de zuidkant uit het Park van Cazorla waar u via Pozo Alcón uit gaat komen bij een enorm stuwmeer Embalse de Negratin. U rijdt daarna dwars over de Sierra de Baza waar verscheidende pasdoorgangen gelegen zijn om uiteindelijk aan te komen aan de Noordkant van de Sierra Nevada. Ook deze bergketen met zijn hoogste top 3200 meter op het vaste land van Spanje moet u ook overwinnen om uiteindelijk de Zuidkant van de Sierra Nevada de beroemde Alpujarra.

 

Dag 5: Route Málaga

Kust en El Tejeda staan vandaag op het programma, en de route van vandaag is erg afwisselend: valleien, stuwmeren, bergketens, natuurparken en geweldige kronkelwegen die alles aan elkaar verbinden. Een prachtige route die uit gaat komen in het natuurpark El Tejeda, veel ga ik er niet over zeggen je moet het gewoon zelf ervaren je verwacht gewoon niet dat zo een natuurschoon zo vlak aan de kust gelegen kan zijn. Later op de dag komt u weer aan in Málaga waar wij er zeker van zijn dat u terug kan kijken naar 5 fantastische motordagen.

 

 

 

Video afspelen