Beschrijving

GPS Portugaltour

 

 

Motorvakantie met een bezoek aan de Serra da Estrella is een motortour die u door de regios Andalucia, Extramedura en Portugal zal leiden. Echt een motorvakantie voor de rijders onder ons.

 

De grootste bergketen op het Portugese vasteland maakt ons klein door de enorme omvang van zijn imposante valleien, gekenmerkt door het witte ijs van gletsjers gevormde ronde zwerfkeien. Ontdek de schoonheid van deze overweldige natuur, ervaar de ernorme gastvrijheid van de Portugezen, proef de cultuur en geniet op de motor.

 

"Wat een ervaring: het verschil in landschap, de gastvrijheid, heerlijk weer, veel terrassen en s´avonds lekker tapas eten in de plaatselijke bar of restaurant, wat wil je nog meer! Ik ben al meer dan 10 maal naar de Dolomieten geweest maar dit is toch echt een klasse hoger".

 

Tourprogramma:

 

Dag 1: Aankomst Malaga
Dag 2: Route Sierra Norte
Dag 3: Route Märvao (Portugal)
Dag 4: Route Serra da Estrela (Portugal)
Dag 5: Route Valle de Jerte
Dag 6: Route Extremadura

Dag 7: Route Serrania de Ronda
Dag 8: Vertrek Malaga

 

Details ;
 • Aantal dagen motor rijden
  6 dagen
 • Aantal dagen vakantie
  8 dagen
 • Totale afstand
  1800
 • Seizoen :
  Voorjaar en najaar
 • Dagelijkse afstand
  300
 • Ontbijt
  7
 • Start / Eind punt :
  Malaga
Prijs Tour
 • Prijs Tour
  € 1295
 • Passagier
  € 595
Deze tour aanvragen
Snel en eenvoudig een offerte aanvragen over onze tours ?

Klik op product toevoegen GPS Motortour om te selecteren, deze wordt automatisch toegevoegd bij het winkelmandje rechtsboven op de pagina.

Voor uw motorkeuze graag de motor naar u keuze selecteren op ons motorverhuurpagina. Bij deelname van meerdere personen kan u meerdere motoren toevoegen.

Als u gereed bent klik op icon rechtsboven product toevoegen om de aanvraag te versturen en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.

Location
Regios

manteigas

Inbegrepen in deze tour

 • Hotel inclusief ontbijt op basis van een 2 persoonskamer.
 • Motoren: Yamaha MT07/09/Tracer700/900/Tenere 700/Moto Guzzi V85TT en Aprilia Tuareg660.
 • Navigatie systeem TomTom
 • Routes GPS Portugaltour
 • Roadboek
 • Wegenkaart Michelin
 • Reisgids Andalusië
 • 24 uur begeleiding

Tegen kleine meerprijs zijn de andere modellen beschikbaar.

Tour Beschrijving

 

Tourbeschrijving GPS Portugaltour

 

 

 

 

Routeprogramma:

 

Dag 1: Route Sierra Norte

Dag 2: Route Märvao (Portugal)

Dag 3: Route Serra da Estrela (Portugal)

Dag 4: Route Valle de Jerte

Dag 5: Route Extremadura

Dag 6: Route Serrania de Ronda

 

 

 

Dag 1: Route Sierra Norte

Eén van de verrassende aspecten van streken als de Costa del Sol, is dat op enkele kilometers van de drukke stad onaangetaste natuurgebieden liggen. Een voorbeeld daarvan is het natuurpark Sierra de las Nieves dat  30 kilometer ten noorden westen van de stad Málaga lig. In dit gebied vindt u veel witte dorpjes die vrij authentiek zijn gebleven en waar het lijkt of het leven stil staat. Bij het oversteken van een zogenaamde MESA "tafel" komt u aan in de Sierra Norte waar ook u eerste overnachting geregeld zal zijn.

 

Dag 2: Route Märvao

Het vestingstadje Marvão in Portugal wordt ook wel het adelaarsnest genoemd. Het is spectaculair gelegen op 856 meter hoogte op een granietwand, op een van de toppen van de Serra de São de Mamede. Het is juist dit natuurpark wat deze route zo bijzonder maakt. De imposante vestingmuren van Marvão zijn van graniet en passen perfect in het landschap om te versmelten met de rotsige bergkam. Marvão staat vol met stralend witte huizen en is een ideale plek om te genieten van een buitengewoon panorama over de vlakte en het gebergte.

 

Dag 3: Route Serra da Estrela

De grootste bergketen op het Portugese vasteland de Serra da Estrela maakt ons klein door de enorme omvang van zijn imposante valleien, gekenmerkt door het witte ijs van gletsjers gevormde ronde zwerfkeien. Ontdek de schoonheid van deze overweldige natuur, ervaar de ernorme gastvrijheid van de Portugezen, proef de cultuur en geniet op de motor. Als het landschap adembenemend is ... , dan heeft het geen zin om je te haasten op de motor. Bij de Serra da Estrela krijgt tijd een andere betekenis en lijkt niet belangrijk meer te zijn. Rijdend over de kronkelende bergwegen omgeven met zijn zwerfkeien die in de lucht lijken te hangen wordt je meegenomen in dit adembenemend schouwspel.

 

 

Dag 4: Route Valle de Jerte

De Jerte-vallei in het noorden van Extremadura is beroemd om de kersenbloesem en onderdeel van de bekende speciale motorroute die in het voorjaar gereden wordt. Volgens een eeuwenoud familiegebruik worden de kersen op traditionele wijze geteeld op terrassen uitgehouwen in de hoge berghellingen van de Jerte-vallei, tussen kristalheldere bronnen en zuivere lucht. Alleen zo'n unieke plek met een bevoorrecht microklimaat kan de beste kersen in Spanje telen. Een geweldig onbekend natuurgebied met verrassende afwisseling, geweldige stuurwegen, overweldigende natuur met zijn typische bergdorpen die vescholen liggen in deze regio.

 

 

Dag 5: Route Extremadura

Hoewel Estremadura een vrij arme en onbekende regio is, is het al lang de landbouwhoofdstad van Spanje. Met een groot deel van productie van olijven, wijnen en jamon gebasseerd in deze grote open en meestal lege regio. Typisch van deze regio is dat de erf afscheidingen opgebouwd  met de natuurstenen muurtjes die je overal onderweg tegen zal komen. Na het bochtengeweld in de Serra da Estrela en Valle Jerte zal je hier meer recht toe recht aan wegen tegenkomen met wel prachtige landschappen en kleuren maar het is nodig dit gebied te overbruggen om in de Sierra Norte aan te komen waar u uw hart weer kan ophalen waar de motor voor gemaakt is.

 

Dag 6: Route Sierrania de Ronda

De laatste dag alweer en vanuit het dorp Peñaroyyo gaat u het Sierra Norte doorkruisen ook wel het natuurgebied met de duizend bochten genoemd,  met het overbruggen van de vallei tussen deze Sierra Norte en Sierrania de Ronda komt u weer aan in de Sierra de las Nievas ook wel de sneeuwbergen genoemd omdat in de wintermaanden er sneeuw kan liggen op de toppen van deze bergketen. Al om al een mooie route met goede wegen waar u zich niet hoeft te vervelen in wat te zien en het genot van het besturen van uw motor.

 

 

 

Video afspelen