Beschrijving

GPS Stuwmerentour

 

 

Het heeft ons verbaast hoeveel water er voorhanden is in het zuiden van Spanje. Logisch natuurlijk dat er oplossingen gevonden zijn die hete droge zomers te overbruggen en de bevolking van water te voorzien.

Juist deze stuwmeren "embalces" liggen in prachtige natuurgebieden en gaven ons het idee een prachtige tour van te maken.

 

Er zijn maar liefst 1.300 stuwmeren. Dat betekent dat Spanje per hoofd van de bevolking de meeste stuwmeren ter wereld heeft. De water voorziening in Spanje is voor een overgroot deel afhankelijk van de in het hele land aanwezige stuwmeren. Dit water is van cruciaal belang, niet alleen voor de drinkwatervoorziening maar ook voor de landbouw en industrie.

 

Tourprogramma

 

Dag 1: Aankomst Malaga
Dag 2: Route Stuwmeer Zahara de la Sierra
Dag 3: Route Stuwmeer Huesna en Boyera
Dag 4: Route Stuwmeer Embalse de Cijara
Dag 5: Route Parque Sierra de Montoro
Dag 6: Route Stuwmeer de Iznajar
Dag 7: Vertrek Malaga

Details ;
 • Aantal dagen motor rijden
  5 dagen
 • Aantal dagen vakantie
  7 dagen
 • Totale afstand
  1100
 • Seizoen :
  September t/m Juni
 • Dagelijkse afstand
  250
 • Ontbijt
  6
 • Start / Eind punt :
  Malaga
Prijs Tour
 • Prijs Tour
  € 1095
 • Passagier
  € 395
Deze tour aanvragen
Snel en eenvoudig een offerte aanvragen over onze tours ?

Klik op product toevoegen GPS Motortour om te selecteren, deze wordt automatisch toegevoegd bij het winkelmandje rechtsboven op de pagina.

Voor uw motorkeuze graag de motor naar u keuze selecteren op ons motorverhuurpagina. Bij deelname van meerdere personen kan u meerdere motoren toevoegen.

Als u gereed bent klik op icon rechtsboven product toevoegen om de aanvraag te versturen en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.

Location
Regios

Esparragosa de Lares, Provincia de Badajoz, España

Inbegrepen in deze tour

 • Transfer vlieghaven naar hotel
 • Hotel inclusief ontbijt op basis van een 2 persoonskamer.
 • Motoren: Yamaha modellen MT07/09/Tracer700/900/Yamaha Ténéré T7
 • Navigatie systeem TomTom
 • Routes GPS Stuwmerentour
 • Roadboek
 • Wegenkaart Michelin
 • Reisgids Andalusië
 • 24 uur begeleiding
 • Transfer hotel naar vlieghaven

 

Tegen kleine meerprijs zijn de andere modellen beschikbaar.

Tour Beschrijving

 

Tourbeschrijving GPS Stuwmerentour

 

Afdaling Puerta las Palomas in Andalusie, Travelmoto motorriezen.Routeprogramma

 

 

Dag 1: Route Stuwmeer Zahara de la Sierra
Dag 2: Route Stuwmeer Huesna en Boyera
Dag 3: Route Stuwmeer Embalse de Cijara
Dag 4: Route Parque Sierra de Montoro
Dag 5: Route Stuwmeer de Iznajar

 

 

Dag 1: Route Stuwmeer Zahara de la Sierra

U route vertrek vanuit Malaga en gaat via de Sierra de las Nieves richting Ronda, daar buigt de route zich af naar de Sierra de Grazalema waar u kennis maakt met de overweldige natuur waar de wegen zich doorheen wurgen. U passeert de bekende dorpen als Jimena de la Frontera en Ubrique waar dit laatste dorp in Spanje beroemd is om zijn leerproducten die daar geproduceerd worden. Uiteindelijk komt u aan bij de poort las Palomas waar u onderaan het stuwmeer ziet liggen met aan de rand het prachtige plaatsje Zahara de la Sierra.

 

 

Dag 2: Route Stuwmeer Huesna de Boyera

Met het vertrek uit Zahara de la Sierra leidt deze route u naar het Noorden van Andalusië waar u eerst de Sierra Norte zal doorkruisen een natuurpark die door motorrijders ook wel het park met de 1000 bochten wordt genoemd. Uiteindelijk komt u aan aan in de regio Extramedura waar op de grens van de regios Andalusië en Extramedura een tussenstop gemaakt zal worden om te overnachten in El Hoyo waar ook het stuwmeer Huesna de Boyera gelegen is.

 

Dag 3: Route Stuwmeer Embalse de Cijara

Tussen de plaatsen Merida en Almaden ligt een geheel complex van stuwmeren genaamd Embalse de Cijara.  U route van vandaag zal u naar en om deze stuwmeren leiden om uiteindelijk aan te komen in Almaden. Veel natuur, prachtige wegen met daartussen veel kronkel en stuurwegen op goed geasfalteerde wegen . Speciaal is dat in een stuwmeer een rotonde ligt waar u via een brug naar toe rijdt en dan omheen kan rijden om aan de andere kant weer via een burg dit stuwmeer te overbruggen.

 

Dag 4: Route Sierra de Montoro

Iets minder water vandaag op de route dus minder stuwmeren maar daar staat tegenover een prachtig natuurgebied de Sierra de Montoro. Bij vertrek uit Almaden is het even nodig deze vallei te verlaten om aan te komen in de bergketen die van Oost naar West loopt aan het Noorden van de regio Andalusië de zogenaamde Sierra de Moreno. Daar komt u aan in de Sierra de Andujar en Montoro. Dit overweldige natuurpark is het grootste jachtgebied in Spanje en barst van het wildleven. Daar gaat u de motor zijn dag bezorgen op de vele binnenwegen die dit park aanwezig zijn.

 

 

Dag 5: Route Stuwmeer de Iznajar

Iznajar, mocht u meerdere routes al bekeken hebben komt u deze plaats vescheidene maken tegen en met reden. Het dorp Iznajar ligt trots in het midden van het grootste stuwmeer in Spanje. Vanuit het Noorden komt u via een klein natuurpark Cabra aan bij deze stuwmeren, de vol blauwe gloed van het water zal u verbazen als ook de omtrek van dit stuwmeer. De route vervolgt verder zijn weg naar het zuiden naar uw eindbestemming Málaga maar ook daar zal u de stuwmeren van El Chorro bezoeken. Zoals wij al in de tour hadden aangegeven het zal u verbazen hoeveel water er aanwezig is in het zo warme en diepe zuiden van Spanje.

 

 

 

Video afspelen