Beschrijving

GPS Stuwmerentour

 

Stuwmeren en zijn verborgen schatten, maar niet voor ons als motorrijder!

Het heeft ons verbaast hoeveel water er voorhanden is in het zuiden van Spanje. Logisch natuurlijk dat er oplossingen gevonden zijn die hete droge zomers te overbruggen en de bevolking van water te voorzien.

Juist deze stuwmeren "embalces" liggen in prachtige natuurgebieden en gaven ons het idee een prachtige tour van te maken.

 

Er zijn maar liefst 1.300 stuwmeren. Dat betekent dat Spanje per hoofd van de bevolking de meeste stuwmeren ter wereld heeft. De water voorziening in Spanje is voor een overgroot deel afhankelijk van de in het hele land aanwezige stuwmeren. Dit water is van cruciaal belang, niet alleen voor de drinkwatervoorziening maar ook voor de landbouw en industrie.

 

Tourprogramma

 

Dag 1: Aankomst Malaga
Dag 2: Route Zahara de la Sierra
Dag 3: Route Sierra Norte
Dag 4: Route Mengibar
Dag 5: Route Guadix
Dag 6: Route Malaga
Dag 7: Vertrek Malaga

Details ;
 • Aantal dagen motor rijden
  5 dagen
 • Aantal dagen vakantie
  7 dagen
 • Totale afstand
  1100
 • Seizoen :
  September t/m Juni
 • Dagelijkse afstand
  250
 • Ontbijt
  6
 • Start / Eind punt :
  Malaga
Prijs Tour
 • Prijs Tour
  € 1095
 • Passagier
  € 395
Deze tour aanvragen
Snel en eenvoudig een offerte aanvragen over onze tours ?

Klik op product toevoegen GPS Motortour om te selecteren, deze wordt automatisch toegevoegd bij het winkelmandje rechtsboven op de pagina.

Voor uw motorkeuze graag de motor naar u keuze selecteren op ons motorverhuurpagina. Bij deelname van meerdere personen kan u meerdere motoren toevoegen.

Als u gereed bent klik op icon rechtsboven product toevoegen om de aanvraag te versturen en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.

Location
Regios

Córdoba, provincia de Córdoba, España

Inbegrepen in deze tour

 • Hotel inclusief ontbijt op basis van een 2 persoonskamer.
 • Motoren: Yamaha MT07/09/Tracer700/900/Tenere 700/Moto Guzzi V85TT en Aprilia Tuareg660.
 • Navigatie systeem TomTom
 • Routes GPS Stuwmerentour
 • Roadboek
 • Wegenkaart Michelin
 • Reisgids Andalusië
 • 24 uur begeleiding

 

Tegen kleine meerprijs zijn de andere modellen beschikbaar.

Tour Beschrijving

 

Tourbeschrijving GPS Stuwmerentour

 

Afdaling Puerta las Palomas in Andalusie, Travelmoto motorriezen.Routeprogramma

 

 

Dag 1: Route Zahara de la Sierra
Dag 2: Route Sierra Norte
Dag 3: Route Mengibar
Dag 4: Route Gaudix
Dag 5: Route Malag

 

 

Dag 1: Route Zahara de la Sierra

U route vertrek vanuit Malaga en gaat via de Sierra de las Nieves richting Ronda, daar buigt de route zich af naar de Sierra de Grazalema waar u kennis maakt met de overweldige natuur waar de wegen zich doorheen wurgen. U passeert de bekende dorpen als Jimena de la Frontera en Ubrique waar dit laatste dorp in Spanje beroemd is om zijn leerproducten die daar geproduceerd worden. Uiteindelijk komt u aan bij de poort las Palomas waar u onderaan het stuwmeer ziet liggen met aan de rand het prachtige plaatsje Zahara de la Sierra.

 

 

Dag 2: Route Sierra de Norte

Sierra Norte de Sevilla is een eindeloze aaneenschakeling van kronkelwegen, ook wel het gebied met de 1000 bochten genoemd. De eindeloze natuur wordt afgewisseld door de 12 dorpen die verscholen liggen in deze bergen en bossengebieden.  Een fascinerende omgeving en is een paradijs voor de motorrijders.  Het natuurpark Sierra de Hornachuelos ligt in de westelijke sector van de provincie Córdoba. Het wordt in het westen begrensd door het natuurpark Sierra Norte de Sevilla, met de rivier de Retortillo als natuurlijke grens tussen beide beschermde gebieden. In het noorden grenst het aan het Bembé Zar-bekken; naar het oosten met de rivier de Guadiaro en ten slotte naar het zuiden met de vallei van Guadalquivir.

 

Dag 3: Route Mengibar

Sierra Morena-massief, genoemd naar de donkere kleur van de leisteenrotsen die het fundamenteel vormen. De bergketen heeft een glad reliëf en de toppen bereiken een maximale hoogte van 725 meter boven de zeespiegel. Het zijn landerijen die niet geschikt zijn voor landbouw en gekoloniseerd worden door mediterraan bos, voornamelijk eiken en kurkeiken. Het natuurpark Sierra de Cardeña y Montoro ligt aan de oostkant van de provincie Córdoba en maakt deel uit van de regio Los Pedroches. Het landschap is dat van een mediterraan bos, met steeneiken en kurkeiken bossen. 

De stad Mengibar is een heel oude stad met een historisch centrum, dus het hotel waar u zal overnachtten was van oudsher een "paleis" dat nu is omgebouwd tot een prachtig hotel waar oud en nieuw door elkaar lopen.

Dag 4: Route Guadix

Iets minder water vandaag op de route dus minder stuwmeren maar daar staat tegenover een prachtig route door natuurgebieden die vandaag er weer een mooie maar ook zeer afwisselende dag van gaan maken. Bij de stad Jaén en  Mancha Real ligt het natuurpark Sierra Mágina. Dit natuurpark Sierra Mágina (vertaald Magisch park) ligt op een centrale positie van de provincie Jaén en staat als een geïsoleerd massief omgeven door een zee van olijfbomen. Bij Quesada komen u aan in  het mooiste natuurgebied dat Andalusie heeft, namelijk park Cazorla.

Via een stevige klim komen wij uit bij het pittoreske dorpje Tiscar waar de afdaling naar het Pozo Alcon wordt ingezet maar niet voordat er genoten kan worden van een panoramisch uitzicht over het grote dal dat daaronder bevindt. Onderweg nog  genieten van het prachtige stuwmeer van Negratin, de tour is immers onze stuwmerentour waarna een aansluiting wordt gereden om in Gorafe en zijn prehistorische omgeving te komen.

Na dit natuurgeweld komen jullie aan in Guadix een zigeunerstad omgeven met grotwoningen omdat dit de goedkoopste en beste vorm was om te leven in deze temperaturen en omgeving.

 

Dag 5: Route Malaga

De laatste dag alweer en via de machtige noordkant van de Sierre Nevada brengen de motoren u naar de stad Granada. Daar rijden wij omheen om uit het drukke verkeer en rondweg te blijven en komen uit in noord westen van de stad waar de natuur en mooie plaatsen weer op ons liggen te wachten. Moclin met zijn prachtige burcht op zijn dominante plaats, Montefrio met zijn Iglesia de la Villa, een kerk die bovenop een granieten klif is gebouwd en een prachtig uitzicht over het dorp biedt. En afdalen in de Montes de Malaga wat een beleving op de motoren zal zijn die het motor hart sneller zal doen kloppen om uiteindelijk weer aan te komen in Malaga.

 

 

 

 

 

Video afspelen