De nieuwe Yamaha Tracer700 2020 al beschikbaar bij Travelmoto

De nieuwe Yamaha Tracer700 2020 al beschikbaar bij Travelmoto

Yamaha pakt al zijn MT en Tracer modellen goed aan! Ook de Tracer700

Het nieuwe uiterlijk van de Tracer700 modeljaar 2020.

De opvallende Yamaha CI, die sinds de introductie van de R1 in 2015 steeds populairder is geworden in de gehele modellenreeks, siert nu ook de nieuwe Tracer 700. De agressieve uitstraling aan de voorzijde past goed bij de snelle reisgenoot, de achterzijde lijkt sterk op die van de voorganger of grote zus en kan het futuristische front niet helemaal bijbenen. Met LED-apparatuur aan de voorzijde (twee echt overtuigende projectorkoplampen) en aan de achterzijde incl. knipperlichten, is de verlichting state-of-the-art. Het enige jammerlijke aan het nieuwe uiterlijk is “te wijten is aan de strenge uitlaatvoorschriften van de Euro 5-norm” dat de twee prachtige dubbele luchtinlaten aan de voorzijde van de motor zijn verdwenen. Het maakt het vooraanzicht veel smaller wat ik persoonljk minder mooi vind.  Er zal altijd keuzes gemaakt moeten worden maar de dit is wat is.

 

Veranderingen aan het motorblok zijn niet spectaculair

Er is ook iets veranderd in de motor (hoewel niet geheel vrijwillig – trefwoord Euro 5). Het maximale koppel van 68 Nm is nog steeds beschikbaar bij 6.500 tpm zoals voorheen. De motor heeft echter zo’n 1,5 pk verloren bij piekprestaties, maar het vermogen is al 250 tpm eerder, namelijk bij 8.750 tpm. In de praktijk is noch het een, noch het ander merkbaar. Dus technisch is er alleen een aanpassing gedaan om te voldoen aan de steeds wijzigenden richtlijnen van Europaa, als dat ons in de toekomst maar niet te veel in de weg gaat staan. De 689 kubieke centimeter grote Crossplane dubbele cilinder is nog steeds een echte bron van plezier, zodat de Tracer 700 op een sportieve manier kan worden gebruikt. Heeft het meer vermogen nodig? Alleen op smalle bergwegen maar hoogstwaarschijnlijk niet. Voor de beginnenden A2-rijbewijshouders is een 35 KW versie beschikbaar en zeker een geweldige opstapmotor.

 

Was de Tracer700 al geen grootverbuiker het nieuwe model rijdt nog zuiniger

Yamaha geeft het brandstofverbruik aan als 4,3 liter per 100 km in de praktijk kunt u iets meer of iets minder dan een liter toevoegen, maar dat is altijd afhankelijk van je rijstijl en belading. Dit is niet vooral te danken het lichte gewicht 196 kilo klaar om te rijden, en de zuinige injectie motor die eronder hangt.  De overgang naar Euro 5 heeft een gewichtsbesparing van bijna twee kilo opgeleverd dus er is weer hard gewerkt met de spreekwoordelijke kaasschaaf om het gewicht te verlagen.  De ingenieurs konden dit bereiken door gebruik te maken van een lichtere batterij, verlichtingselementen en efficiënter ontworpen aanbouwdelen. Yamaha verdedigt zo met succes zijn kroon voor de lichtste fiets in zijn klasse. De concurrentie moet in sommige gevallen tot 30 kilo meer dragen.

 

Ergonomie en windbescherming is echt top

Het zadel biedt nog steeds een zithoogte van 835 mm. Hij is echter 10 mm meer gepolsterd dan zijn voorganger, wat bijzonder gunstig is voor het comfort van de passagiers. De accessoires omvatten een 20 mm lagere zitplaats voor kleinere mensen en een comfortzetel (zithoogte 840 mm) voor de zeer lange tour.

De nieuw ontworpen kuip die kleiner is dan zijn voorganger, doet zijn werk meer dan prima en ook de nieuwe handbeschermers met geïntegreerde LED-indicatoren houden je betrouwbaar de wind uit je handen. De standaard voorruit van de Tracer 700 biedt een al een geweldige bescherming in de onderste stand.  In de bovenste positie en verhoging van dik 6.5 cm wordt nog meer druk van de borst gehaald, Wat de voorkeur heeft is vooal afhankelijk hoe groot je zelf bent achter het stuur maar de keuze het scherm te verlagen of te verhogen is wel aangenaam. Beide standen zijn zeer eenvoudig met één hand flexibel in te stellen, zelfs tijdens het rijden.

 

De nieuwe look van de Tracer700

De LCD-armaturen in negatief display zijn nieuw en veel eleganter dan hun voorganger. Ze lijken veel geavanceerder dan op de vorige machine. De leesbaarheid is prachtig, zelfs in direct zonlicht. Het schakelen van de functies (Trip 1, Trip 2, werkelijk verbruik, gemiddeld verbruik, koelvloeistoftemperatuur, buitentemperatuur) gebeurt met een kleine hendel aan de linkerzijde van het stuur. Door het vrij kleine functiebereik van de boordcomputer kan de bediening intuïtief worden uitgevoerd en levert het geen raadsels op.

De relatief lage uitrusting en de korte lijst van accessoires zijn geen toeval. Met de eerste generatie Tracer 700 merkte Yamaha dat hun grootste concurrent in hun eigen huis gehaald omdat ze niet aan de behoefte van de klant konden voldoen. De kloof tussen 700 en 900 is zo wie zo al erg groot. Als gevolg daarvan kozen veel kopers voor de Tracer 900, die beduidend duurder is maar zoveel meer te bieden heeft. Toch moet je bij de aanschaf van een Yamaha Tracer 700 erg tevreden zijn, het is prima motorrijden voor een eerlijke prijs.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on pinterest
Pinterest

TravelMoto
motorreis en verhuur specialist

Book your tour

Eigen GPS tour