Update reizen naar Spanje

Update reizen naar Spanje

Luchtbrug zonder wederzijdse quarantaine Italië, Frankrijk, Duitsland en Spanje in de maak.

De gezamelijke minister van Transport heeft in een interview laten vallen dat Italië samen met Frankrijk, Duitsland en Spanje aan het onderzoeken is om een luchtbrug op te zetten voor de zomervluchten. Wanneer vakantiegangers tussen deze landen gaan vliegen zouden ze niet verplicht in quarantaine hoeven te gaan.

 

 

 

Het plan en idee is, aldus een van de ministers, dat deze landen zo snel als dit is toegestaan het land openen voor het internationale toerisme waarbij bezoekende toeristen uit de eerder genoemde landen niet verplicht in quarantaine hoeven te gaan.

 

Huidige stand van zaken is dat Spanje voor alle reizigers uit het buitenland vanaf 15 Mei verplicht om 14 dagen in quarantaine te gaan. Wat niet erg handig is natuurlijk.

 

Het idee van deze luchtbrug is dus dat toeristen en bezoekers uit Italië, Spanje, Frankrijk en Duitsland tussen deze landen kunnen vliegen en na aankomst in een van deze landen en na terugkomst in eigen land niet in quarantaine hoeven te gaan. In deze speciale luchtbrug wordt dus niet gesproken over andere landen zoals Nederland en België. Zoals het dus nu zou zijn moeten passagiers uit deze landen in sommige landen zoals Italië verplicht in quarantaine gaan na aankomst. Op dit moment vormen deze twee landen geen onderdeel van deze gesprekken.

 

Dus laten wij maar hopen dat ook Nederland en Belgie onderdeel zijn in dit overleg zodat wij weer in staat zijn te reizen tussen onze landen.

 

Keep up our dreams keyboard_arrow_right

 

 

 

 

 

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on pinterest
Pinterest

TravelMoto
motorreis en verhuur specialist

Book your tour

Eigen GPS tour