Quartararo stunt!

Quartararo stunt!

Quartararo stunt in opening MotoGP en zegeviert in Jerez!

De coureur van Petronas Yamaha, het team van de Nederlandse manager Wilco Zeelenberg, vierde zijn eerste zege ooit in de koningsklasse van de motorsport.

 

 

Fabio Quartararo trainde zaterdagmiddag in Jerez pole-position voor Maverick Viñales en de heersende Marc Marquez. De beste start in de eerste race van het seizoen was echter voor Viñales, die vanaf de tweede startplek uitstekend vertrok.

 

Quartararo werd aan het begin van de race een beetje naar achteren verdrongen door de Ducati rijders. Viñales bracht vooraan zijn strijdplan in de praktijk en probeerde het groepje vooraan in de openingsfase van de race uit te dunnen. Dat uitdunnen van het groepje lukte, maar Marquez hield de aansluiting. In de derde ronde vond Marquez het mooi geweest en zette hij de aanval in bij zijn landgenoot en nam de leiding in de wedstrijd over en probeerde direct weg te rijden van zijn achtervolgers. Twee rondjes probeerde Marquez het tempo op te voeren en weg te rijden, maar zich echt losrukken van Viñales op de officiele Yamaha Factory Racing lukte niet.

 

 

In de vijfde ronde ging Marquez vervolgens in de fout. In de snelle vierde bocht naar links vloog Marquez van de baan en een waanzinnige redding bleef de coureur overeind en viel terug tot de zestiende plaats. De strijd voor de overwinning lag hiermee wagenwijd open met Viñales aan de leiding voor Quartararo en Miller. De achtervolgers kregen de aansluiting bij Viñales toen snel bleek dat de fabrieksrijder zijn tempo niet kon volhouden vanwege een verkeerde keuze van zijn voorband. Het tempo van de Petronas piloot zorgde ervoor dat ook Miller moest lossen. Aan het eind van de veertiende ronde was het verschil twee seconden en wist Fabio Quartararo dat dit zijn beste kans was op de eerste overwinning in de MotoGP. De rijder kwam met een voorsprong van 4,6 seconden door de finisch en pakte zijn eerste zege in de hoogste divisie van de wegracerij de Motogp.

 

Gefeliciteerd Fabio!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on pinterest
Pinterest

TravelMoto
motorreis en verhuur specialist

Book your tour

Eigen GPS tour